Rolex presenteert vandaag op Baselworld een nieuwe uitvoering van de Cosmograph Daytona, het in 1963 gelanceerde model dat nauw verbonden is met snelheid en autosport. Via de chronograaf zijn korte perioden verstreken tijd te meten ? nauwkeurig tot op 1/8 van een seconde ? en de tachymeter schaal op de bezel zorgt er voor dat snelheid over een vaste afstand kan worden afgelezen. Het horloge, dat door autoracers geadopteerd is vanwege deze eigenschappen en de betrouwbaarheid, draagt de naam ?Daytona? ? het beroemdste circuit in de Verenigde Staten ? in rode letters op de wijzerplaat.

De nieuwe Daytona heeft een exclusieve, uit één stuk zwart Cerachrom gemaakte bezel. Cerachrom is een door Rolex ontwikkeld keramiek dat vrijwel helemaal krasvrij is, bestand is tegen corrosie en niet verkleurd. De schaal op de bezel is via een PVD proces voorzien van een dun laagje roze goud, waardoor deze zeer goed afleesbaar is. In de Daytona zit het in 2000 gepresenteerde kaliber 4130 uurwerk, dat geheel door Rolex is ontwikkeld en gebouwd. Het is een chronografenuurwerk met kolomwiel en verticale koppeling, dat door de innovatieve architectuur minder complex is, maar daarom wel extra betrouwbaar. Rolex Cosmograph DaytonaHet uurwerk heeft een balansveer gemaakt van Parachrom, een eveneens door Rolex zelf ontwikkelde legering, die niet vatbaar is voor magnetisme en tot tien keer meer bestand is tegen schokken.


Uiterlijk wordt het nieuwe model gedomineerd door de glimmende bezel, waaronder de van 18 karaat Everose (een Rolex legering) gemaakte Oyster kast 40 millimeter meet. Het horloge is tot 100 meter waterdicht, heeft antireflectief saffierglas en is verkrijgbaar met een ivoor kleurige of bruine wijzerplaat, waarop de urenmarkeringen van goud zijn. Aan de nieuwe Daytona komt een alligator lederen horlogeband met Everose vouwsluiting.


Zie voor meer nieuws en informatie over Rolex Horloge.info/Rolex en www.rolex.com.