Vanaf het moment dat de Planet Ocean collectie in 2005 door Omega werd gepresenteerd, werden de horloges gewaardeerd om de professionele eigenschappen voor duikers, om het design en door de innovatieve Co-Axiale uurwerken. Omega heeft vandaag op Baselworld voor 2011 de uitbreiding van die collectie gepresenteerd, waarbij de chronograaf uitvoeringen met het geheel nieuwe Omega chronografenuurwerk het meest in het oog springen.

De Seamaster Planet Ocean 45,5mm Chronographs, zoals de horloges voluit heten, zijn uitgerust met het exclusieve nieuwe Omega Co-Axiale kaliber 9300/9301 uurwerk ? het eerste in eigen huis ontwikkelde en gebouwde Omega uurwerk met chronograaf functie. Het door Omega samenbrengen van de tellers voor de minuten en uren van de chronograaf op één subwijzerplaat, zorgt er voor dat het aflezen van de verstreken gemeten tijd zeer natuurlijk gaat, alsof de normale tijd wordt afgelezen. Met daarnaast alleen nog een subwijzerplaat (op 9 uur) voor de ?gewone? seconde, heeft de wijzerplaat voor een uitgebreide chronograaf een zeer uitgebalanceerde uitstraling.


Omega Semaster Planet Ocean met mat-zwart keramische bezel-inlayDe opgelegde indexen op de wijzerplaat en de gepolijste, in facet geslepen rhodium wijzers, zijn voorzien van Super-Luminova coating met een blauwe gloed. Als uitzondering licht de minutenwijzer in het donker groen op (evenals de stip op de duikring), waardoor het eenvoudig is om onder alle omstandigheden met één korte blik de (duik)tijd af te lezen. Zoals iedere Planet Ocean, zijn de nieuwe chronograaf modellen klaar voor het onderwater avontuur en uitgerust met een éénzijdig draaibare duikring, een heliumventiel en zijn de horloges waterdicht tot 600 meter.


Het Co-Axiale kaliber 9300/9301 uurwerk is voorzien van een siliciumbalans, waardoor deze geen last heeft magnetische velden en doordat het materiaal zeer veerkrachtig is, kan de balans betere prestaties leveren die voor een nog betere gangnauwkeurigheid zorgt. Het uurwerk heeft voor de uren een eigen verstelmogelijkheid, zodat voor het bijstellen van de zomer- of wintertijd of bij het passeren van een tijdzone, de accurate tijdsaanduiding via minuten en seconden niet hoeven te worden verstoord. Daarnaast maakt dit het horloge een ideale reispartner.


klik aan voor een grotere afbeelding van de Omega Seamaster Planet Ocean chronograaf


De chronograaf modellen zijn uitgevoerd met een robuuste stalen kast met een diameter van 45,5 millimeter, met naar keuze een mat oranje aluminium of mat zwarte keramische duikring inlay en zijn voorzien van een mat zwarte wijzerplaat. De horloges komen aan een stalen band en hebben een saffierglazen zichtbodem waardoor de werking van het uitzonderlijke uurwerk te bewonderen is.


De nieuwe Omega Seamaster Planet Ocean 45,5mm Chronographs komen in het najaar van 2011 op de markt, de verkoopprijs is ? 5.870,-. Zie voor meer informatie en nieuws over Omega Horloge.info/Omega of www.omegawatches.com.