Rolex lanceerde op Baselworld (de grootste horlogebeurs ter wereld) nieuwe uitvoeringen van de Oyster Perpetual Day-Date, met een kast van 18k geel, wit of Everose goud, met lederen banden en wijzerplaten in een aantal fraaie kleuren. De Day-Date was, toen het werd gelanceerd in 1956, het eerste chronometer gecertificeerde horloge dat de dag van de week volledig uitgeschreven liet zien, in combinatie met de datum.

De prachtig diepe nieuwe kleuren van de wijzerplaten en de banden van de Day-Date variëren in overeenstemming met de goudsoort van de kast: groen of cognac voor de 18k geelgouden kast, blauw of kers voor de 18k witgouden kast en chocolade of rhodium (met een zwarte band) voor de 18k Everose gouden kast (een Rolex eigen legering van roségoud met platina). De kasten van het klassieke Day-Date model zijn 100 meter waterdicht en 36 millimeter breed, waardoor de Day-Date een uniseks model is.

Op de nieuwe Rolex Day-Date zit krasvast en ontspiegeld saffier glas, met boven de datum de bekende ?cyclops? (een vergrootglas met 2,5 keer vergroting). In het horloge huist het automatische kaliber 3155 uurwerk, dat door Rolex zelf is ontwikkeld en gemaakt en chronometer gecertificeerd is, wat betekend dat het uurwerk (per horloge) uitgebreid is getest en als bijzonder accuraat is bevonden.

klik aan voor een grote afbeelding van de Rolex Oyster Perpetual Day-Date modellen

De Rolex Oyster Perpetual Day-Date 2013 uitvoeringen kosten rond de 22.000 Zwitserse franken. Kijk op Rolex.com voor meer nieuws van Baselworld en bezoek Horloge.info/Rolex.