Na de succesvolle introductie van de R.O.1 enkele jaren geleden en in het afgelopen jaar de R.O.1 SPACE, het horloge dat door Andre Kuipers gedragen werd tijdens zijn verblijf in de ruimte, werd Roland Oostwegel toch weer ?onrustig?. ?Het 60 jarig bestaan van ons bedrijf was voor ons een mooie aanleiding om weer aan een nieuw model te gaan werken?, aldus Roland. Horloge.info mocht over de schouder van de maker meekijken om te zien waarmee hij op dit moment druk bezig is en er een kleine ?teaser? van laten zien: de ontwikkeling van de R.O.2!

De R.O.2, die uitgerust zal worden met verschillende typen gemodificeerde ETA uurwerken, zal volgens Roland zijn horlogelijn gaan completeren met een ?dressy-achtig? horloge dat iets kleiner zal zijn (vanaf 39 mm) dan de eerste twee horloges. Uiteraard zal in dit horloge ook het inmiddels wereldwijd gepatenteerde R.O.1 Shock-System worden ingebouwd en zal het leverbaar zijn in staal en edelmetaal. Daarnaast zullen er dit keer verschillende kleuren wijzerplaten leverbaar zijn die de dames meer zullen aanspreken. Naast een ingetogen basismodel met 3 wijzers, komt er een uitvoering met kleine secondewijzer op 6 uur en, als klap op de vuurpijl, een zeer gelimiteerde serie met grote (panorama) datum en een tweede tijdzone.


tekeningen van de R.O.2


Roland hecht eraan om te benadrukken dat hij op dit moment nog steeds kleine wijzigingen aanbrengt in zijn ontwerpen en dat de beelden die wij mochten maken en tonen dus niet exact het uiteindelijke resultaat hoeven te zijn. Hij is zelf trots op het feit dat het hem gelukt is om zijn Shock-systeem in te bouwen in een relatief kleine kast. ?Daar heb ik echt de meeste tijd aan besteed, maar het is me nu in ieder geval gelukt!? Over de prijzen wil hij kwijt dat ?het basismodel zeker voor een aanzienlijk grotere doelgroep bereikbaar zal zijn dan mijn eerste twee ontwerpen.? Over het moment waarop de prototypen klaar zijn en de productie kan starten zegt Roland: ?Ik hoop over enkele weken de prototypen op mijn bureau te hebben en denk dat in april 2014 de drie verschillende uitvoeringen van de R.O.2  beschikbaar zullen komen.?


de R.O.2 prototypes op de computer van Roland - klik aan voor een grotere afbeelding


Wordt vervolgd derhalve. Kijk voor meer informatie over Roland en alle modellen die hij tot nu toe lanceerde op RO1.nl.