Danish Design ? het horlogemerk dat gekenmerkt wordt door horloges met Scandinavische designinvloeden, maar eigenlijk afkomstig uit Nederlands ? presenteert voor het eerst in haar historie een horloge met een tweede tijdzone aanduiding (GMT), waardoor niet alleen de ?thuistijd? af te lezen is, maar ook die aan de andere kant van de wereld. Handig voor reizigers, maar ook familie van reizigers.

Het nieuwe horloge, met de codenaam IQ13Q1061, heeft een 40 millimeter brede stalen kast, met daarop saffier glas. Onder het glas is een zwarte wijzerplaat te vinden, die in het midden verdiept is voor de aanduiding van de extra urenwijzer, die de tweede tijdzone in 24 uur aangeeft. De ?gewone? tijd draait daarboven, via een seconde-, minuten- en (12 uurs) urenwijzer.


De Danish Design IQ13Q1061 heeft ook nog een datumaanduiding (voor de thuistijd) en komt aan een zwarte kalfslederen band. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en kost ? 179,-. Kijk op DanishDesignWatches.com voor meer informatie en verkooppunten.