Roamer Rockshell Mark III chronograaf horloge is 100% Zwitsers

In 1888 opende Fritz Meyer een horlogemakersatelier in Solothurn, zo’n 35 kilometers ten noorden van Bern in Zwitserland. In de daaropvolgende jaren, groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerd producent van uurwerken en later ook van complete horloges. In de jaren 50 en 60 was Roamer een vooraanstaand maker van automatische horloges. Vanaf het begin van dit millenium is Roamer weer helemaal terug bij wat het oorspronkelijk deed: mooie horloges maken die volledig, dus 100% in Zwitserland zijn geproduceerd en die volledig volgens de Zwitserse horlogemakerstraditie zijn gemaakt. Deze Roamer Rockshell Mark III is daar een goed voorbeeld van .

Roamer_Rockshell_Mark_III_220633_41_45_20_EURO599_Special

Het leuke aan Roamer is dat je ook nog eens een prima kwaliteit krijgt voor een prima prijs. Dit duikhorloge, de Rockshell Mark III, bijvoorbeeld, is volledig in Zwitserland gemaakt, het quartz uurwerk komt van het Zwitserse Ronda en is een automatisch 5030.D kaliber. De functies dit uurwerk aandrijft, zijn de tijd, een chronograaf en een datumaanduiding. De kast meet 44 mm. De wijzerplaat wordt beschermd door ontspiegeld saffierglas en de lunette is vervaardigd van krasvast hightech keramiek.

Roamer_Rockshell_Mark_III_Chrono_220837_41_15_20_EURO349

Aan het horloge zit een band in de zogenaamde president-stijl die is gemaakt van hoge kwaliteit staal en een vouwsluiting heeft. Zoals het een goed duikhorloge betaamt heeft het horloge een geschroefde kroon en is het 100 meter (10 ATM) waterdicht.

Prijs: € 599 voor de special edition in blauw, de overige versies kosten € 349,- (witte wijzerplaat) en € 369,- (zwarte wijzerplaat).