Bij Reijersen Juweliers in Oudewater zijn ze meer dan ‘zomaar’ een juwelier. Het bewijs is hun indrukwekkende koffiebar en wijnbar. Eigenaar Adriaan Reijersen wil zijn klanten iets bijzonders meegeven. Waar je al loungend kunt kennismaken met de meest bijzondere horlogemerken. Nu hebben ze hun eigen limited edition gelanceerd, in samenwerking met Frederique Constant en restaurant De Burgemeester in Linschoten.

Een derde gastronomisch horloge, zoals ze het zelf omschrijven. De eerste twee waren in samenwerking met sterrenrestaurants De Librije en Inter Scaldes en nu dus het restaurant uit Linschoten. De Burgemeester heeft niet alleen een Michelin-ster sinds 2011, chef-kok Sander Spruijt is in 2021 nog uitgeroepen tot beste chef van Nederland door zijn collega’s.

Eigenaar Adriaan Reijersen en chef-kok Spruijt werkten al langer samen voor evenementen met cliënten en horlogeliefhebbers, dus deze samenwerking was een kwestie van tijd.

Voor deze editie koos Reijersen voor de Frederique Constant Slimline Perpetual Calendar Manufacture. Frederique Constant is één van de vele onafhankelijke en niche merken die ze voeren. Verder verkopen ze onder meer Czapek, Ateliers DeMonaco, Christiaan van der Klaauw en anderen.

De 42mm-grote Slimline perpetual was een bijzondere voor Frederique Constant. Na onder meer primeurs in de vorm van een in-house uurwerk en een eigen tourbillon, kwamen ze in 2016 met een zeer betaalbare eeuwigdurende kalender. Het horloge was een succes en zeker één van de best verkochte mechanische eeuwigdurende kalenders ter wereld.

De wijzerplaat van de Frederique Constant Slimline Perpetual Calendar Manufacture ‘ De Burgemeester’ edition is clean en no-nonsense. De kalender en de maanfase-complicatie zijn goed in balans, wat het een chique verschijning maakt. Toch is het ook gemakkelijk casual te dragen. Met een stalen kast kan het een ‘dagelijkse drager’ zijn. De Frederique Constant Slimline Perpetual Calendar heeft een waterdichtheid van 3 ATM, acceptabel is voor een dresswatch. Het horloge is daarnaast voorzien van het FC-775 manufactuur-uurwerk met 38 uur gangreserve. Het uurwerk is daarnaast gedecoreerd met perlage, Côtes de Genève en een geskeletteerde rotor.

Voor de gelimiteerde editie van Reijersen is er een serie van 10 horloges in witgoud (€19.995) en 20 horloges in staal (€9.995). Met een blauwe alligatorlederen band en speciaal voor deze editie een champagnekleurige zongeborstelde wijzerplaat, met zilverkleurige indexen en wijzers. Verder zijn de details afgewerkt in blauw, wat mooi overeenkomt met de band en prettig afsteekt tegen de champagnekleurige plaat.

Kopers van de nieuwste ‘Gastronomische’ editie van Reijersen krijgen bij de stalen uitvoering een champagnediner aangeboden. De 10 gelukkige eigenaren van de witgouden versie worden getrakteerd op een zeer bijzonder manufactuur-bezoek aan Frederique Constant in Genève. Waar ze van dichtbij kunnen zien hoe de gecompliceerde werken worden gefabriceerd.