2013 is een bijzonder jaar voor Chronoswiss: het is 30 jaar geleden dat het merk werd opgericht door Gerd R. Lang en 25 jaar na de geboorte van de eerste Régulateur van het Duitse horlogemerk. Om dit te vieren lanceert Chronoswiss een nieuw horloge, de Régulateur 30, die in een gelimiteerde editie op de markt zal komen.

De Régulateur 30 is dan wel een jubileumhorloge, het verwijst qua opmaak niet naar eerdere modellen van Chronoswiss. De urenaanduiding is atypisch digitaal, en wordt via een venster op 12 uur getoond. De minutenwijzer is decentraal (iets hoger) op de wijzerplaat geplaatst en overlapt met de indexering deels de secondeaanduiding. De echt zilveren wijzerplaat is fraai geguillocheerd en het hele horloge heeft een aangenaam rustige uitstraling. De Régulateur 30 komt in twee gelimiteerde uitvoeringen: 130 stuks met een 18 karaat rood gouden kast en 300 stuks met een stalen kast ? beide met een diameter van 40 millimeter.


Chronoswiss Régulateur 30 in rood goud


De kastvorm van de regulateur is wel typisch Chronoswiss, met de lange, slanke bandaanzetten en de uivormige kroon. In het horloge tikt het automatische C.283 uurwerk, dat door de zichtbodem te bekijken is. Kijk op Horloge.info/Chronoswiss en Chronoswiss.com voor meer nieuws een informatie.