De Oris Big Crown Pointer Date heeft een makeover gekregen. Het iconische horloge heeft een nieuw kastontwerp met een subtiel geborsteld en elegant oppervlak, en een zilveren, licht gebolde wijzerplaat, met geguillocheerde decoratie. De karakteristieke kenmerken van het horloge blijven verder onaangetast.

Oris lanceerde in 1938 het eerste Big Crown model, bedoeld voor de luchtvaart. De horloges uit de collectie hadden een grotere kroon, zodat piloten met handschoenen aan het horloge eenvoudig konden bedienen. In hetzelfde jaar kwam Oris ook met het eerste model met een centrale wijzer die langs de rand van de wijzerplaat de datum aanwees. Deze twee iconische functies bestaan nog altijd in de Oris collectie.


In de moderne uitvoering, en verenigd in één horloge, is de Oris Big Crown Pointer Date al jaren een belangrijk model voor het Zwitserse horlogemerk, dat als sinds 1904 bestaat. De huidige uitvoering heeft een datumaanwijzer met aan het einde een sikkel, die op de datumschaal in het middelste gedeelte van de wijzerplaat de datum laat zien.


Oris Big Crown Pointer Date


De wijzers en indexeringen van de tijd zijn gevuld met Super-LumiNova®, zodat het horloge ook in het donker uitstekend afleesbaar is. De grote kroon is, hoewel eigenlijk alleen nog decoratief, mede gezichtsbepalend voor de Big Crown Pointer Date.



De Oris Big Crown Pointer Date heeft een diameter van 40 millimeter, waarin het automatische kaliber 754 tikt dat gebaseerd is op een Sellita SW 220. Het horloge is waterdicht tot een druk van 100 BAR (1.000 meter) en kost ongeveer ? 1.100,-. Kijk op Oris.ch voor meer informatie en Horloge.info/Oris voor meer nieuws.