Hamilton heeft als sinds 1919 ervaring met het maken van horloges voor de luchtvaart. Deze geschiedenis als pionier, en nieuwe technologische innovaties, staan voor 2013 prominent op het radarscherm van het Amerikaans-Zwitserse horlogemerk, in de vorm van de Hamilton Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono ? een ?Swiss made? automatische chronograaf met een gangreserve van maar liefst 60 uur.

De Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono is geïnspireerd op horloges die door Hamilton werden ontwikkeld voor de Britse Royal Air Force: het simpel ogende ontwerp bevat dan ook elementen die van groot belang zijn voor vliegeniers. Zo heeft de variant met zwarte wijzerplaat dik gedrukte witte cijfers en indexen, die bij de ivoren wijzerplaatvariant zwart zijn, maar beide voorzien van lichtgevend Super-LumiNova® zodat de tijd onder alle omstandigheden uitstekend af te lezen is. De stalen 41 millimeter brede asymmetrische kast van het horloge heeft gezandstraalde of matte elementen, die hinderlijke weerspiegeling van zonlicht in en buiten de cockpit voorkomen. Gemonteerd aan een stalen, lederen of NATO horlogeband, is de Hamilton Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono het ideale horloge voor liefhebbers van een militaire piloten look, voor bij een vliegeniers jack en een Aviator zonnebril.


Hamilton Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono - klik aan voor een grote afbeelding


Ultiem betrouwbare tijdweergave en tijdmeet mogelijkheden worden verzekerd door het H-31 uurwerk, dat gebaseerd is op het automatische kaliber 7753 van Valjoux en dat zichtbaar is door de transparante kastbodem. De gangreserve van 60 uur zorgt er bovendien voor dat het horloge rustig gedurende het weekend op het nachtkastje kan blijven liggen, om op maandag nog lopend weer gedragen te kunnen worden.

Het nieuwe vliegeniershorloge zal deze maand bij officiële verkooppunten van Hamilton te koop zijn vanaf ? 1.545,-. Kijk op HamiltonWatch.com voor meer informatie en verkooppunten en lees Horloge.info/Hamilton voor meer nieuws.