Dit jaar pakt Piaget weer uit met een juweeltje van een horloge dat de faam van het merk alle eer aandoet. Het nieuwe concept van de meester horlogemaker uit La Côte-aux-Fées illustreert de voorliefde voor uitzonderlijke creaties. De Limelight Twice collectie benadrukt met zijn atypische vormgeving een dualistische inborst en geeft ingetogenheid of extravertheid bloot, al naargelang de stemming van de draagster.

Reeds in de jaren 1950 zette Piaget gewaagde stappen met bijzondere polshorloge creaties. Met de Limelight Twice collectie slaan de ontwerpers van het gerenommeerde huis twee vliegen in één klap. Het horloge bestaat eenvoudig gesteld uit 2 zijden, net zoals een muntstuk. De ene wijzerplaat is wat soberder van ontwerp en kleiner, de andere daarentegen wat opvallender en groot. De twee houden elkaar perfect in balans en vormen daarmee één onmiskenbaar geheel. De omkeerbaarheid van dit ontwerp vroeg om uitzonderlijk vakwerk inzake precisie van de zetting van diamanten, niet alleen de bijzondere schoonheid van dit horloge, maar ook het comfort van de draagster kwamen namelijk op de eerste plaats.


klik aan voor een vergroting


De Limelight Twice collectie bestaat uit 3 modellen. Bij de ?eenvoudige versie? bestaat de zgn. ?munt?-zijde uit een groot oppervlak geborsteld 18k wit goud, dat meteen het gevoel van zonnestralen oproept. Onderaan bevindt zich een kleine, sobere zwarte wijzerplaat. Het omgekeerde idee speelt zich aan de ?kop?-zijde af, waar het wit goud van de kast plaats maakt voor een grote zilverkleurige wijzerplaat met Romeinse cijfers. Deze verspreiden zich over de wijzerplaat en benadrukken daarmee de bijzondere, niet-gecentreerde plaatsing van de wijzers. de meest extravagante kant van de Limelight TwiceOptisch lijkt wel een beetje alsof je de tijd van een zonnewijzer afleest. Een wit gouden lunet met 52 briljant geslepen diamanten bezet, geeft het bescheiden geheel een letterlijk schitterende finishing touch.
Bij de twee andere Limelight Twice modellen komen er nog veel meer diamanten om de hoek kijken; respectievelijk op de ?munt?-zijde, die volledig bezet is met deze edele steentjes, alsook op de gouden horlogeband, als het ware geplaveid met niet minder dan 300 diamanten!


De tweezijdigheid van het ontwerp beperkt zich niet alleen tot het horloge zelf, maar ook de gesp is aan de ene zijde bezet, aan de andere kant gepolijst. Het bipolaire karakter van dit kunststukje slaagt er in één mooi juweel te vormen. Diamanten ?on top? voor op de rode loper, of sober wit goud voor een ?less is more? beleving overdag ? door één enkel bijzonder horloge om te draaien, haal je de gewenste stemming boven.


© Horloge.info, tekst: Mylène Koppyn