De Altiplano-collectie van Piaget is verrijkt met een model dat, verder trouw aan de pure lijnen van de andere horloges uit de serie, met een diameter van 40 millimeter de grootste Altiplano tot nu toe is.

Om met de afmeting mee te kunnen heeft de ?Manufacture de Haute Horlogerie Piaget? deze Altiplano uitgevoerd met een state-of-the-art 12-lignes (26,8 mm) breed uurwerk, het in huis geproduceerde Piaget kaliber 838P. Dit ultra-dunne en met de hand op te winden uurwerk is slechts 2,5 mm hoog.
Terwijl het horloge qua esthetiek volledig in lijn is met de rest van de Altiplano collectie ? een slanke, elegante kast, een simpele lay-out van de wijzerplaat met getransfereerde uren indicatoren en baton wijzers ? springt de 40mm er uit vanwege de diameter, de kleine secondeaanduiding op 10 uur en het Piaget logo op 3 uur.

De witgouden kast is voorzien van een saffierglazen achterkant, waardoor men de mooie decoratie van het uurwerk kan bewonderen, zoals de rond geslepen Côtes de Genève afwerking en geblauwde schroeven. De Altiplano 40 mm is ook verkrijgbaar met een roze gouden kast met chocoladebruine wijzerplaat en in een gelimiteerde editie in platina.