Onlangs heeft de Amsterdamse Ace Juweliers Groep een overeenkomst gesloten met eCommerce bureau De Nieuwe Zaak. Het doel van deze overeenkomst is een luxe ?eBoutique? met topmerken horloges en sieraden te ontwerpen.

Ace Juweliers verkoopt al vanuit een drietal vestigingen luxe horloges, sieraden en accessoires. Het gaat hier uitsluitend om artikelen van bekende topmerken. Ace Juweliers is de eerste luxe juwelier in Nederland die internet gaat inzetten als aanvullend verkoopkanaal. Zowel voor directe transacties, alsook om klanten te verleiden om zich online te oriënteren en de verkoop in de winkel te laten plaatsvinden.

CEO van Ace Juweliers, Alon Ben Joseph, heeft veel vertrouwen in het online kanaal: ?Er is nog geen enkele juwelier actief aan de bovenkant van de markt. We zien dat de grote merken stuk voor stuk de stap naar internet zetten. Daar willen wij als een officiële concessionair op inspringen. Via de webwinkel (www.acejewelers.com) combineren wij ons grote assortiment met snelle levering en een hoge servicegraad. En in samenwerking met De Nieuwe Zaak kunnen we de lat op een hoog niveau leggen. De komende periode gaan we besteden aan het verder ontwikkelen van de eBoutique.?

Volgens Jurriën Kerstholt en Peter van Noord van het Zwolse eCommerce bureau De Nieuwe Zaak is de timing van Ace Juweliers perfect. ?We zien in diverse branches dat producenten van bekende merken een eigen webwinkel openen, alsmede licenties verstrekken aan derden. Een belangrijke randvoorwaarde is veelal dat de merkartikelen in een professionele webshop worden verkocht.?