Wanneer twee prestigieuze huizen elkaars pad kruisen, moet de combinatie van hun creatieve talenten en mogelijkheden haast wel resulteren in iets bijzonders. Zo ook bij Piaget en Pinel&Pinel die samen tekenden voor de ?collector?s trunk?, een koffer voor horlogeverzamelaars.

De Piaget ?collector?s trunk? is ontworpen en gebouwd door de Parijse kofferbouwers Pinel&Pinel. De koffer biedt plaats aan in totaal 51 horloges, waarvan de 15 mooiste in verlichte alkoven kunnen worden geplaatst. De middelste alkoof is voorzien van een draaiend mechanisme om automatische horloges opgewonden te houden, dat zo geprogrammeerd is dat het horloge nooit overwonden kan worden en het horloge erin altijd op tijd zal lopen.


De koffer is gemaakt van populierenhout bedekt met kalfsleer, heeft gepolijste vernikkeld-bronzen scharnieren, knoppen en een naamplaat. In de deur zit een uitklapbare spiegel voor het aanproberen van horloges, in de onderste lade zit een mini-reiskoffertje waarin 3 horloges gedaan kunnen worden en is er ruimte voor verzamelgerei zoals een loep en handschoenen. Dankzij de wielen onder de koffer kan deze overal mee naartoe genomen worden.


De koffer meet 145 bij 63 bij 45 centimeter en kan naar de wensen van de klant worden aangepast.