De ?Les Historiques? lijn werd geboren uit het verlangen van Vacheron Constantin om de rijkdom van haar geschiedenis te onderstrepen. Legendarische modellen worden hierin nieuw leven ingeblazen die de dynamiek en het vermogen van het merk weergeven in moderne interpretaties.

Na de re-interpretatie vorig jaar van de ?Chronomètre Royal 1907? om de 100ste verjaardag van dat model te vieren, presenteert Vacheron Constantin nu de ?Historiques American 1921?. Dit horloge werd geïnspireerd door een avant-gardistisch kussenvormig horloge met de kroon op één uur dat in zeer geringe oplage werd gemaakt door Vacheron Constantin voor de Amerikaanse markt in de Roaring Twenties.


Het meest opvallende aan het horloge is het diagonale aflezen van de tijd met de kroon gepositioneerd bij de één-uur positie. Dit werd in de jaren twintig van de vorige eeuw gedaan om tijdens het autorijden (wat in die tijd modieus maar ook stukken gevaarlijker was) de tijd makkelijke af te kunnen lezen zonder een hand van het stuur te hoeven halen.


De ?Historiques American 1921? heeft een 18 karaat gouden kast met een diameter van 40 mm. In het horloge, dat aan beide zijden ontspiegeld saffier glas heeft, huist het manufactuur kaliber 4400 uurwerk met een gangreserve van 65 uur, dat voorzien van het prestigieuze keurmerk van Genève.