Het Utrechtse horlogemerk Pellikaan Timing heeft voor voetbalclub FC Utrecht een gelimiteerde editie van het model ?Flying Dutchman? gemaakt. Het eerste exemplaar van in totaal 25 stuks, is door het personeel van de club aan scheidend directeur Jan Willem van Dop gegeven en nummer twee is tijdens een benefietveiling van FC4U verkocht voor ? 4.000,-. De overige 23 stuks zijn nu te koop voor de FC Utrecht fan met een horlogetik.

De FC Utrecht Limited Edition Pellikaan is op originele wijze aangepast aan de FC ? zonder al te opzichtig de clubliefde uit te dragen. Zo komt het horloge aan een zwart NATO horlogeband met dunne strepen door het midden in rood en wit ? de kleuren van de Domstedelingen. Deze streep is ook op de wijzerplaat terug te vinden, waar deze doorloopt over de indexering bij 12 uur. De schaal van de seconde indexering is in de vorm van een wapenschild weergegeven, waarbinnen het wapen van de stad Utrecht te vinden is. Onderaan de wijzerplaat staat in hele kleine lettertjes te lezen dat het horloge ?Dutch made for FC Utrecht? is.


De Pellikaan FC Utrecht Limited Edition heeft een 45 millimeter brede stalen kast met saffier glas en een zichtbodem, waaronder het Unitas (ETA) 6498-1 kaliber uurwerk te zien is. Het horloge is alleen bij Pellikaan verkooppunten in Utrecht te krijgen ? oftewel bij Juweliers Helsloot en DeDock ? en via de website van Pellikaan zelf: PellikaanTiming.nl ? voor ? 995,-.