Patek Philippe wordt door velen beschouwd als het beste horlogemerk ter wereld. De vintage modellen van het merk gaan voor vele tonnen ? en soms miljoenen ? onder de veilinghamer en de moderne horloges wijken uiterlijk vaak niet veel af van de iconische voorgangers. Patek Philippe lijkt het klassieke gevoel en elegantie voor altijd te willen koesteren en dat is een geruststellende gedachte in het soms erg jachtige horlogelandschap.

De nieuwe referentie 5101G is toch wel een tikkeltje modieus, omdat het model in witgoud met donkerblauwe wijzerplaat met zonnestraalmotief nieuw is, precies in het jaar waarin de hele horloge-industrie donkerblauw als modekleur heeft ontdekt. Zeker is echter dat de 5101G ? het enige polshorloge dat een tourbillon weet te combineren met een 10-daagse gangreserve ? volgend jaar nog steeds mooi en bijzonder is, als veel andere merken de volgende modekleur alweer hebben ontdenkt.
 
De trapsgewijs aflopende art deco kast van de Patek Philippe 5101G meet 29,6 bij 51,7 millimeter. Het horloge heeft saffier glas ? ook als kastbodem ? en is 30 meter waterdicht. De verkoopprijs ligt in de hogere prijsregionen. Zie Horloge.info/Patek-Philippe voor meer nieuws en informatie over het Zwitserse merk, of bezoek www.patek.com.