Met de lancering van de automatische Excalibur met microrotor, is het Zwitserse horlogemerk Roger Dubuis met een horloge met een prachtig industrieel voorkomen gekomen. Het krachtige ontwerp van de gekartelde, 45 millimeter brede witgouden kast, en de opgewerkte wijzerplaat waarin de tourbillon en microrotor te zien zijn, lijken een ode aan Charlie Chaplin?s film ?Modern Times?.

Het Excalibur model is voorzien van het manufactuur uurwerk kaliber RD520, dat geheel in-huis is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Het beschikt over een vliegende tourbillon (die gelijk dienst doet als secondewijzer) en een microrotor ? die voor de automatische opwinding van het uurwerk zorgt ? en welke beide via de opengewerkte, leisteengrijze wijzerplaat in actie te zien zijn. Het spectaculaire loopwerk bestaat uit maar liefst 227 afzonderlijke onderdelen en draagt bovendien ? net als alle uurwerken van Roger Dubuis ? het prestigieuze ?Poinçon de Genève? (het zegel van Genève); een keurmerk dat alleen horlogemakers uit Genève mogen voeren, die voldoen aan de hoogste standaard in horlogemaken.


De Roger Dubuis Excalibur is tot 50 meter waterbestendig en komt aan een zwarte krokodillenleren band met een verstelbare witgouden gesp. Van het uitzonderlijke horloge worden slechts 88 exemplaren gemaakt en het kost ? 124.950,-. Neem voor verkoopinformatie in Nederland en België contact op met de Richemont Groep: 020 ? 5246752.