Al sinds 1994 geeft Maurice Lacroix regelmatig horloges uit in de Masterpiece collectie. Het zijn horloges met net dat ietsje meer, waar liefhebbers van mechanische horloges bij elke nieuwe collectie reikhalzend naar uitkijken. De Maurice Lacroix Masterpiece horloges hebben meestal een bijzonder uurwerk, vaak een bijzondere complicatie en soms een bijzonder uiterlijk. Met de in 2000 gelanceerde Rétrograde modellen, zijn er ook Masterpieces die het allemaal in zich hebben.

In 2000 kwam Maurice Lacroix met de Masterpiece Calendrier Rétrograde (ML76). Dit model was een groot succes voor de Zwitserse manufactuur en zorgde ervoor dat het retrograde thema sindsdien regelmatig terugkeert in de Masterpiece collectie. De plaatsing van de extra wijzers ? in eerste instantie voor een retrograde datum en een gangreserve links en rechts ? was zo goed gekozen dat indeling van de wijzerplaat inmiddels niet alleen door Maurice Lacroix regelmatig is gekopieerd. Tijdens Baselworld 2011 werden de fans van de retrograde Masterpieces niet teleurgesteld; er waren nieuwe uitvoeringen van de Calendrier Rétrograde en Double Rétrograde ? beide met een primeur op retrograde gebied voor Maurice Lacroix: met automatisch uurwerk.


Maurice Lacroix Masterpiece Double Rétrograde in gelimiteerde uitvoering


Zowel de nieuwe Masterpiece Calendrier Rétrograde en Masterpiece Double Rétrograde zijn er in een tot 50 stuks gelimiteerde roségouden uitvoering met diepblauwe wijzerplaat met zonnestraalmotief, als in een ongelimiteerde stalen versie met naar keuze een zilveren of zwarte wijzerplaat met zonnestraalmotief. Beide horloges hebben een kastdiameter van 46 millimeter, die tot een druk van 5 bar waterdicht is. De Calendrier Rétrograde heeft de sinds 2000 bekende opmaakt met een gangreserve aanduiding rond 2 uur en de retrograde datum rond 10 uur. Op 6 uur draait de kleine seconde en boven alles de tijd. Minpuntje is dat een automatisch uurwerk de mogelijkheid wegneemt de gangreservewijzer zelf te kunnen stellen, maar de prachtig gelaagde wijzerplaat met opgelegde indexen vergoed dat ruimschoots.


Niet-gelimiteerde Maurice Lacroix Masterpiece Calendrier RétrogradeDe wijzerplaat van de Double Rétrograde is op 12 uur voorzien van een retrograde tweede tijdzone-aanduiding en tegenoverliggend op 6 uur de retrograde datum. Rechts op de wijzerplaat is de gangreserve aanduiding te vinden en links de secondewijzer. Ook deze wijzerplaat heeft een mooie diepte door de drie verschillende niveaus van de subindexen. Het in de wijzerplaat verzonken logo van Maurice Lacroix en de juist ópgelegde indexen, maken ook van dit retrograde Masterpiece horloge weer een feestje voor iedere liefhebber.


De prijs van de Masterpieces is op dit moment niet bekend (we verwachten u dit zeer binnenkort te kunnen laten weten). Zie voor meer nieuws en informatie over Maurice Lacroix Horloge.info/Maurice-Lacroix of kijk op www.mauricelacroix.com.