Parmigiani Fleurier Bugatti Type 390, motorkracht om de pols

Het Zwitserse horlogehuis Parmigiani Fleurier en het legendarische automerk Bugatti zijn sinds 2004 partners. Als eerbetoon aan de razendsnelle Bugatti Chiron presenteert Parmigiani Fleurier de high-tech Bugatti Type 390, een motorblok voor om de pols.De Bugatti Type 390 is voorzien van een cilindrisch uurwerk met de kleinste kogellagers ter wereld. Een 60 seconden flying tourbillon staat garant voor uiterste precisie. Het nieuwe horloge heeft een gangreserve van 80 uur.

Parmigiani Fleurier heeft zich door de eigenschappen van de Bugatti Type 390 laten inspireren om een ??uniek horloge te creëren. Het idee was een krachtig en uniek ‘motorblok’ te creëren voor om de pols, zonder opsmuk en zonder overbodige decoratieve elementen: alles moest gericht zijn op prestaties. Voortbouwend op de sportieve spirit van de Bugatti Chiron zorgt de zwarte opengewerkte wijzerplaat dat het horloge een lichtgewicht is. De indexen en wijzers zijn voorzien van Super-LumiNovo voor een optimale leesbaarheid. Parmigiani Bugatti Type 390

Bugatti-Type-390_5

Door de modulaire constructie kan het uurwerk geheel uit de horlogekast worden gehaald.

Parmigiani Fleurier Bugatti Type 390 werd voorzien van een heel nieuw uurwerk, kaliber PF390, door Parmigiani Fleurier volledig in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd. Het horloge heeft een wit- of roségouden kast met een zwarte, opengewerkte wijzerplaat. Door de modulaire constructie kan het uurwerk geheel uit de horlogekast worden gehaald. Het horloge kent een gelimiteerde oplage van 10 roségouden en 10 witgouden exemplaren. De stijlvolle, alligator lederen band met vouwsluiting is van Hermès.

De modulaire constructie, die het mogelijk maakt om de beweging uit de behuizing te verwijderen heeft een transmissie die drie planetaire tandwieltreinen gebruikt. Elk van deze drie planetaire tandwieltreinen is uitgerust met een centraal treinwiel, drie planetaire tandwielen en een gemetalliseerde vaste tandwieloverbrenging. Deze nieuwe planetaire tandwieltrein gebruikt het kleinste kogellager ter wereld: slechts 1,28 mm in diameter voor 12 keramische ballen met een diameter van 0,2 mm. Elk van de drie planetaire tandwieltreinen heeft drie lagers, in totaal dus negen kogellagers. Een ander belangrijk punt is het feit dat de assemblage geen smering vereist: een aanzienlijk voordeel in termen van betrouwbaarheid en onderhoud. De energie wordt via de planetaire tandwieltreinen overgebracht naar de vliegende tourbillon-regelaar, aan het einde van de transmissieketting die oscilleert met een frequentie van 28.800 tikken per uur. Saffierglas op meerdere plaatsen zorgt ervoor dat het uurwerk vanuit meerdere punten te bewonderen is.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Parmigiani.com