Horlogemaker Arnold Vos van Juwelier Schaftenaar lanceerde dit jaar het eigen horlogemerk onder de naam ‘Schaftenaar Watches’.  De kast, de wijzerplaat en de wijzers zijn in-house ontworpen en worden exclusief voor Schaftenaar Watches gemaakt. In de eigen horlogewerkplaats worden de horloges geassembleerd waarmee  ‘Schaftenaar Watch ’ het label  ‘Dutch design ‘verdient.

Schaftenaar Traveller

Vanwege zijn passie voor dit oude ambacht heeft Vos, als eigenaar van een winkel met eigen werkplaats en een historie van 40 jaar horlogesmaken er voor gekozen om leerschool te zijn voor de huidige generatie leerling-horlogemakers. Hiermee geeft hij niet alleen zijn eigen kennis en passie door, maar geeft hij ook vervolg aan het ambacht van de oprichter de heer Schaftenaar die in 1901 de winkel aan de Markt in Harderwijk begon.

Schaftenaar Traveller detailDe Schaftenaar Traveler is er met ‘Steamy White’, ‘Night Sky Black’ en ‘Deep Ocean Blue’ wijzerplaat. Het ontwerp heeft een jaren dertig uitstraling dankzij de gepolijste kast met klassiek vormgegeven kroon en lichtgevende facet wijzers. Op de kwartieren zijn strak vormgegeven Romeinse indexen geplaats.

Dit model, aangedreven door uurwerk Soprod C120, heeft 2 tijdsaanduidingen, de eerste weergeven via de centraal geplaatste wijzers en de tweede tijdsaanduiding wordt weergegeven op 6 uur. Een klein sub-dial geeft de nacht- en daguren aan.  kleine wijzerplaat met kleine wijzers zit net boven het cijfer 6. De Traveller heeft een gangreserve van 42 uur, is tot 100 meter waterbestendig en wordt geleverd op een struisvogellederen band die met de hand is bewerkt en gestikt.

Prijs: € 2.800,-

Meer informatie: Schaftenaarwatches.nl