Oris lanceert de Big Crown Father Time – in een gelimiteerde bronzen editie. Oris en de Marylebone Cricket Club (MCC) hebben samengewerkt om een ​​bronzen versie van de Big Crown Pointer Date te creëren.

De Oris Big Crown is één van de populairste collecties van de Zwitserse fabrikant. Een vintage uiterlijk dat herinnert aan het rijke verleden en het luchtvaarterfgoed van het merk.

De editie is beperkt tot 1926 stuks, gebaseerd op het jaar waarin de ‘Father Time’-windwijzer werd gedoneerd aan Lord’s Cricket Ground in Londen. Een 2D gietijzeren beeld dat in 1926 door architect Sir Herbert Baker aan de Marylebone Cricket Club werd gegeven. Een rode halve maan vervangt het datumvenster op de Oris Big Crown Father Time, zoals het hoort bij een Big Crown Pointer Date.

Marylebone Cricket Club

Hoewel cricket hier niet veel aandacht krijgt, is het toch één van de populairste sporten ter wereld. Voor Oris een logisch gevolg dat het zich vorig jaar aansloot bij de MCC en daarmee de officiële timingsponsor van het in Londen gevestigde team werd. Om deze samenwerking te vieren hebben ze nu dus dit model met cricketthema onthuld: de Oris Father Time Limited Edition.

Oris legt uit: “Als de officiële tijdwaarnemer van Marylebone Cricket Club (MCC) en Lord’s Cricket Ground, ook wel bekend als de bakermat van cricket en 230 jaar geleden opgericht, ontwierpen we dit nieuwe model om één ​​van onze historische ontwerpen nieuw leven in te blazen.”

Big Crown Father Time

Het grootste wat de twee partners echter gemeen hebben is hun wens om duurzaam werk te doen door liefdadigheidswerk en een duurzame toekomst te verzekeren met verschillende projecten. En dus ontstond de Big Crown Father Time met als uitgangspunt om tijdens de productie zo min mogelijk CO2 te produceren.

De bronskleurige geborstelde kast heeft een diameter van 40mm. Onder de witte wijzerplaat tikt het Zwitserse automatische kaliber Oris 754. Hij trilt met een frequentie van 28.800 trillingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 38 uur.

Het horloge wordt geleverd met zowel een massief bronzen band die bij de kast past, als een duurzaam geproduceerde hertenlederen band gemaakt door Oris’ Zwitserse partner Cervo Volante. Het horloge is nu online verkrijgbaar bij Oris en in geselecteerde winkels van het merk voor €2.950.