Oris presenteert de Divers Sixty-Five Chronograph in een nieuw formaat. De moderne klassieker van het Zwitserse horlogemerk is nu verkrijgbaar in een kleinere diameter: de nieuwe Divers Sixty-Five Chronograph is verkleind tot 40 millimeter.

Hoewel Oris in veel opzichten onmiskenbaar modern is, zijn ze ook diep geworteld in het verleden. En dat is zeker het geval met de nieuwste uit Hölstein.

De Divers Sixty-Five chronografen van Oris bestaan sinds 2019, toen met een diameter van 43mm. Waar Oris sindsdien speelt met een mix van staal en brons in talloze iteraties. Dit maakt de collectie een succes, vooral door de vintage-geïnspireerde stijl die momenteel zo populair is.

Voor sommige Oris-fans was ‘ie iets te groot, dus dit is een uitkomst en daarmee ligt het horloge dichter bij de esthetiek van het eerste Oris-duikhorloge uit 1965, waarop de Divers Sixty-Five is geïnspireerd.

Het nieuwe, kleinere horloge is met een dikte van 15,6 mm nog steeds relatief omvangrijk. Met de diameter verkleind naar 40 mm ‘komt de huidige versie qua afmetingen veel dichter bij de wensen van de klant’, zo vertelt Oris.

De nieuwe 40mm kast is volledig gemaakt van roestvrijstaal en heeft een mix van geborstelde en gepolijste randen. De Divers Sixty-Five heeft een monochrome wijzerplaat en een bidirectionele 12-uurs lunnete.

Wat de boel tikkend houdt, is het kaliber 771 van het Zwitserse merk. Qua uurwerk is het nog dezelfde als de laatste versie. En ook de gangreserve van 48 uur is gelijk gebleven. Met een waterbestendigheid van 100 meter.

Qua banden heb je de keuze uit een duurzaam verkregen Cervo Volante hertenlederen band of een geborstelde stalen band. Ondanks dat de veranderingen aan het 2019-model slechts klein zijn, met een nieuwe kleurstelling, is het resultaat toch een meer gefinetuned model die het horloge een grote boost geeft.

De chronograaf met roestvrijstalen band is nu verkrijgbaar op de website van Oris en in geselecteerde winkels voor €4.100. De uitvoering met de duurzaam geproduceerde lederen band kost €3.900.