Leuk, zo?n automatisch mechanisch horloge, maar je moet ?m wel regelmatig dragen, anders stopt hij ermee. Zeker voor de collectionneur is dat een hele opgave, want je hebt zo véél mooie automaten in je collectie die het verdienen gedragen te worden.

Een watchwinder (of twee) is geen overbodige luxe. Vooral voor horloges met complicaties (kalender, maanstand e.d.), is een watchwinder aan te raden om de hoofdveer op spanning te houden. Dit voorkomt dat je alle functies steeds opnieuw moet instellen. Het Engelse merk Rapport London heeft daarvoor een modern vormgegeven opwinder, die speciaal voor de Nederlandse markt in een oranje jasje is gestoken – maar ook in andere kleuren verkrijgbaar is. Het merk maakt winders met een elektronisch gestuurde aandrijving en verschillende opwindprogramma?s.

 

de Rapport Evo, ook in andere kleuren verkrijgbaar

 

Het Rapport Evo Cube-model in de oranje gelakte versie (EVO10) kost ? 299,- (inclusief speciaal poetsdoekje). Kijk op Rapportlondon.com voor meer informatie over het merk en neem contact op met de Firma Weisz voor verkooppunten.