Girard-Perregaux komt met een nieuwe ? diepzwarte ? titanium DLC versie van de karakteristieke Traveller WW.TC. Een hightech uitziende 44 mm kast is de behuizing van een mechanisch manufactuur uurwerk met chronograaf-, datum- en wereldtijdenfunctie.

Dankzij de wereldtijden functie weet de drager van het horloge op elk moment hoe laat het op elke andere plek ter wereld is. De wereldtijden zijn afleesbaar aan de rand van de wijzerplaat in een eerste ring die de uren en de dag/nachtaanduiding weergeeft. De ring draait continu rond en maakt een complete omwenteling in 24 uur. Een stilstaande buitenring toont de 24 verschillende tijdzones die op aarde bestaan, aan de hand van grote steden in de zones. De tijd op een willekeurige plek kan afgelezen worden in het cijfer naast de betreffende stad.

 

Het midden van de wijzerplaat van de Traveller WW.TC Titanium DLC toont een driedimensionale kaart, met lenge- en breedtegraden die de wereld omcirkelen. Zij vormen de achtergrond voor de uren- en minutenaanduidingen van de chronograaf en de kleine (gewone) seconde aanduiding, die op aparte subdials zijn weergegeven. De chrono-seconden worden door een helderrode centrale secondewijzer geteld.

 

Girard-Perregaux Traveller WW.TC Titanium DLC - klik aan voor een grote afbeelding

 

De Girard-Perregaux Traveller WW.TC Titanium DLC heeft een titanium kast, bestaand uit 30 onderdelen, die superlicht en toch zeer sterk is. De zwarte kleur is aangebracht met een behandeling die DLC (diamond-like carbon) wordt genoemd. Zowel de voor- als achterzijde zijn voorzien van saffierglas, waardoor het automatisch-mechanische kaliber GP03300 goed te zien is.

 

Girard-Perregaux manufactuur kaliber GP03300

 

Het uurwerk werd in huis ontwikkeld door Girard-Perregaux en bestaat uit 476 verschillende onderdelen. Het heeft een gangreserve van 46 uur en een tikgetal van 28.800 trillingen per uur (4 HZ). De verkoopprijs is ? 17.100,-.

 

Kijk op Girard-Perregaux.com voor meer informatie en verkooppunten.