Een primeur voor Nederland: Dietrich 1969, het horlogemerk van de Franse designer Emmanuel Dietrich, is nu ook in Nederland verkrijgbaar. De futuristisch uitziende mechanische horloges zijn vanaf heden in Amsterdam verkrijgbaar, exclusief bij Ace Jewelers.

Emmanuel Dietrich behaalde zijn diploma in interieurdesign aan de prestigieuze Ecole Boulle in Parijs en ontwierp vervolgens horloges (voor o.a. CK en Valmont), sieraden, meubels voor gevierde namen als Ligne Roset, Louis Vuitton, Hermès en Cartier, en nog veel meer. Na twintig jaar voor anderen te hebben ontworpen, besloot Dietrich zijn creativiteit en ervaring in te zetten voor een nieuw merk dat zijn eigen naam zou dragen: Dietrich 1969.

 

De collectie van Dietrich 1969 bestaat uit zogenaamde Organic Time Companions (OTC). Ze combineren een vloeiend, organisch lijnenspel met een futuristische uitstraling. De wijzerplaat heeft een bijzondere dieptewerking doordat deze bestaat uit vier verschillende niveaus. Het uurwerk is automatisch en geeft naast de uren, minuten en seconden ook de tijd in 24-uurs formaat weer.

 

Dietrich 1969 horloges - klik aan voor een grote afbeelding

 

De horloges van Dietrich 1969 zijn er in drie verschillende uitvoeringen. De OTC-AO1 heeft een stalen kast die deels zwart gecoat is met groene accenten op de wijzerplaat. De OTC-AO2 heeft een volledig zwarte kast en rode accenten. De OTC-AO3 heeft een stalen kast met gele accenten. De horloges zijn vanaf nu te koop bij juweliers Ace & Dik, Ace & Spyer in Amsterdam en online op AceJewelers.com à ? 1.290,- per stuk.