De Rolex Sea-Dweller Deepsea werd ontwikkeld om het menselijke verlangen te bevredigen de grenzen van het mogelijke steeds verder te verleggen. Het horloge is tot een extreme diepte van 3900 meter waterdicht. Deze nieuwe generatie duikhorloges is opnieuw een bewijs van het streven van Rolex naar perfectie en topprestaties.

Het horloge dankt de grote waterdichtheid aan een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo is de Sea-Dweller Deepsea uitgerust met een ?Ringlock System?, een nieuw kastontwerp, gepatenteerd door Rolex, waardoor het horloge een kolossale druk van 2,98 metrische ton kan weerstaan. Het heliumventiel is gemaakt van roestvrij staal. Dit ventiel stelt gassen die tijdens het diepzeeduiken het horloge zijn binnengedrongen in staat uit het horloge te ontsnappen gedurende de terugkeer van de duiker naar de oppervlakte. De Tripplelock geschroefde kroon sluit hermetisch af en heeft drie aparte ventielen om water en andere ongewenste zaken buiten te houden.
Elke Sea-Dweller Deepsea moet ook nog een aantal rigoureuze tests doorstaan, ontwikkelt met de hulp van COMEX, het wereldberoemde Franse bedrijf in onderwater bouwkunde en hyperbarische technologieën.

Rolex Sea-Dweller DeepseaHet nulpunt op de eenzijdig draaibare lunet van Cerachrom, de gouden indexen en de wijzers zijn ?s nachts en diep onder water langer zichtbaar dankzij een nieuw lichtgevend materiaal dat een blauwe gloed afgeeft. Dit stelt de duiker ook in staat de duiktijd beter bij te houden.

Het horloge is voorzien van een 3135 uurwerk dat bekend staat om de precisie, betrouwbaarheid en robuustheid. Het heeft een parachrome veer die een hoge weerstand heeft tegen schokken en magnetische velden. De nieuwe Glidelock gesp van de band maakt het mogelijk de lengte van de band heel secuur af te stellen in stapjes van 1,8 mm tot maximaal 18 mm, zonder het horloge af te doen.