Omega viert de 40ste verjaardag van de lancering van Apollo 15 ? de vierde (van zes) missies met maanlanding die door NASA zijn uitgevoerd ? met de lancering van de Speedmaster Moonwatch "Apollo 15" 40th Anniversary; een horloge in een gelimiteerde oplage van 1971 stuks. De Apollo 15 missie begon op 26 juli 1971 en kwam op 7 augustus weer terug op aarde (in de zee) ? een ruim 12 dagen durend avontuur achter zich. Het was de eerste ruimtevaart waarbij het verblijf op de maan relatief lang was en de eerste missie waarbij de ?Lunar Roving Vehicle? (maanwagen) werd ingezet.

Omega heeft om deze belangrijke en succesvolle missie te herdenken de Speedmaster Moonwatch “Apollo 15” 40th Anniversary Limited Edition ontworpen. Het is een klassieke Moonwatch, met zowel op de 42 millimeter brede stalen kast, als op de band, afwisselend gepolijste en geborstelde vlakken. De bezel heeft een zwart aluminium inlay met tachymeterschaal, en zit om het gebolde glaasje van onbreekbaar hesalite ? met daarin het Ω logo gegraveerd. De opmaak van de wijzerplaat is typisch Speedmaster Professional, met de kleine seconde op 9 uur, de 12 uurs chronoteller op 6 uur en de 30 minuten chronoteller op 3 uur (waarbij de chrono-seconden via de grote centrale secondeteller worden gemeten).


Afwijken van de klassieke Speedmaster Professional doet het ?Apollo 15? 40th Anniversary model door de blauw, wit en rode achtergrond van de minutenindexering rond de wijzerplaat, en de blauwe, rode en witte ring rond de drie subwijzerplaten. Op de achterkant ? in de geschroefde kastbodem ? staat een afbeelding van de Lunar Rover met de woorden “Apollo 15” and “40th Anniversary”. Daaromheen zijn in zwart chroom de teksten “The First Watch Worn on the Moon “, “July 30, 1971” en het nummer van de limitering gegraveerd.


achterkant van de Omega Speedmaster Moonwatch "Apollo 15" 40th Anniversary Limited Edition


Het Omega Speedmaster Moonwatch “Apollo 15” 40th Anniversary Limited Edition horloge is voorzien van het klassieke Omega kaliber 1861 uurwerk ? hetzelfde met de hand op te winden uurwerk als in de Speedmaster Professional zit. De 1971 stuks (wereldwijd) zullen naar verwachting eind juli in de winkels liggen, en per stuk ? 4.250,- kosten.


Kijk op Horloge.info/Omega voor meer nieuws en informatie over Omega, of kijk op www.omegawatches.com.