1969 was een memorabel jaar voor de mensheid én voor Omega: voor het eerst zette ?de mens? voet op een andere planeet en hij deed dat met een Omega Speedmaster Professional om zijn pols. In hetzelfde jaar lanceerde Omega ook de Speedmaster Mark II ? een nieuwe look voor de ?oude? Speedmaster die geheel in stijl was met het eind van de jaren 1960.

De Speedmaster Mark II werd alleen gemaakt in 1969 en 1970 en al gauw opgevolgd door de Mark III. Ondanks de korte productieperiode is het de meest succesvolle ?Mark? Speedmaster die er is geproduceerd. Geheel in de stijl van het vintage horloge, heeft Omega nu een nieuwe variant gepresenteerd, die op veel vlakken gelijk is, maar ook gebruik maakt van de technieken van 2014.

Zo is het met de hand op te winden kaliber 861 uurwerk vervangen door het automatische Co-Axiale Omega kaliber 3330, hebben de interne tachymeterschaal, wijzers en cijfers een (onderliggende) laag Super-LumiNova voor optimale afleesbaarheid en is het horloge voorzien van krasvast saffierglas. Ook nieuw is het datumvenster op 6 uur, waarvoor in de zijkant van de kast op 10 uur een snelverzet knop is geïntegreerd.

Omega Speedmaster Mark II 2014 in grijs/oranje - klik aan voor een grotere afbeelding

Natuurlijk niet vervangen is de vorm ? de typische ?seventies? tonneau ? en de maat (42 millimeter) van de stalen kast. Ook de kleurvarianten zwart/wit en  grijs/oranje zijn er weer en de Speedmaster Mark II ?2014? heeft weer een chronograaf die tijden tot 12 uur kan meten.

Omega Speedmaster Mark II 2014 in zwart/wit - klik aan voor een grotere afbeelding

De nieuwe Omega Speedmaster Mark II heeft door de verbeterde techniek vanzelfsprekend ook een nieuwe prijs: ? 4.660,-. Kijk op Horloge.info/Omega voor meer nieuws en bezoek OmegaWatches.com.