Het Nederlandse horlogemerk Pellikaan Timing heeft een nieuw horlogemodel gelanceerd: de Hendrik Lorentz. Het is een eerbetoon aan één van Nederlands grootste natuurkundigen, winnaar van de Nobelprijs voor de Natuurkunde in 1902 én de wetenschappelijke vader van Albert Einstein.

Het ontwerp van het horloge is geïnspireerd op de denkwijze van Hendrik Lorentz over ?lokale tijd? ? de wiskundige voorloper van de relativiteitstheorie van Albert Einstein. Dit is terug te vinden in het ontwerp, waarbij elke wijzer zijn eigen schaal heeft op de wijzerplaat. Voor optimale afleesbaarheid zijn de wijzers matzwart, boven de wijzerplaat van gepareld zilver.


In de Pellikaan Hendrik Lorentz huist een automatisch Zwitsers Soprod kaliber A10-2 uurwerk, welke zichtbaar is door de saffierglazen zichtbodem. Dit uurwerk is door Pellikaan Timing zelf dynamisch gebalanceerd in 6 posities, wat de nauwkeurigheid ervan verbetert. De gangnauwkeurigheid valt daarmee binnen de chronometer normen.


Pellikaan Timing Hendrik Lorentz - klik aan voor een grote afbeelding


De Hendrik Lorentz heeft een stalen kast met een diameter van 40 millimeter. Aan het horloge komt een alligator lederen horlogeband en een extra NATO band. Het horloge kost ? 1895,-. Kijk op Horloge.info/Pellikaan-Timing voor meer nieuws en bezoek PellikaanTiming.nl voor meer informatie en verkooppunten.