Designhorlogemerk Nomos Glashütte bewijst dat goed design ook op watersporthorloges kan worden toegepast: begin dit jaar ontving het Duitse merk een iF Design Award voor de Nomos Ahoi ? ontworpen door Nomos designer Thomas Höhnel ? waarmee door de waterdichtheid van 20 BAR (200 meter) ook gedoken kan worden.

De fris ogende Nomos Ahoi is een stalen horloge met een diameter van 40 millimeter, en doet in grote lijnen denken aan Nomos beroemde Tangomat model. Maar dan sportiever: het horloge heeft extra dik saffier glas, kroonbeschermers en een waterdichtheid tot 20 BAR. Ook zijn de wijzers voor de uren en minuten voorzien van lichtblauw Super-LumiNova®, zodat de tijd ook in het donker goed afleesbaar is.

Aan de Ahoi zit een band van geweven stof, die uiterlijk veel weg heeft van de perlon horlogebanden van weleer, maar qua draagcomfort een stuk aangenamer. In het horloge zit een automatisch Nomos uurwerk, mét (kaliber Zeta, ? 3.200,-) en zonder (kaliber Epsilon, ? 2.800,-) datum. Kijk op Horloge.info/Nomos-Glashütte voor meer nieuws en bezoek Nomos-Glashuette.com voor prachtige foto?s van alle Nomos modellen.

Nomos Glashütte Ahoi - klik aan voor een grote afbeelding