De Omega Speedmaster heeft als bijnaam de ?Moonwatch?, omdat het horloge tijdens alle zes de maanlandingen om de pols van astronauten te vinden was. Met de nieuwe Speedmaster, waarvan de kast, wijzerplaat en drukkers geheel zwart zijn, is er nu ook een model voor de ?Dark Side of the Moon?.

Zowel de wijzerplaat, horlogekast (en bodem), bezel en de drukkers van de nieuwe Moonwatch zijn gemaakt van keihard en krasvast keramiek. Als fraai contrast, en om excellente afleesbaarheid te garanderen, zijn de wijzers en indexen van het horloge gemaakt van 18K wit goud, gevuld met lichtgevend Super-LumiNova®. Op de 44,25 millimeter brede kast zit opstaand krasvast saffier glas met antireflectieve coating.

De ?Dark Side of the Moon? heeft het door Omega zelf ontwikkelde en gemaakte Co-Axiale kaliber 9300 uurwerk, waardoor de chronograafwijzers voor de verstreken minuten en uren verenigd zijn op één subdial op 3 uur. De verstreken tijd is hierdoor heel natuurlijk (net als normale tijd) af te lezen.

klik aan voor een grote afbeelding van de Omega Speedmaster ?Dark Side of the Moon?

De Omega Speedmaster ?Dark Side of the Moon? kost ? 8.960,- euro en is verkrijgbaar bij officiële dealers van het Zwitserse horlogemerk. Kijk voor meer nieuws en informatie op OmegaWatches.com en bezoek Horloge.info/Omega.