In 1953 lanceerde Blancpain haar eerste model van de Fifty Fathoms, een horloge dat archetypisch zou blijken voor moderne duikhorloges. Nu, ter ere van de 60ste verjaardag van het model, komt Blancpain met een heruitgave van de Fifty Fathoms Bathyscaphe, dat gebaseerd is op een model uit de late jaren 1950 en dat genoemd is naar de onderwater expeditie van de Zwitserse avonturier Jacques Piccard.

De moderne variant van de Fifty Fathoms Bathyscaphe is gemaakt in de geest van het historische model. De strakke lijnen en opmaak van de wijzerplaat zijn typisch voor duikhorloges uit de periode 1950 en 1960, maar technisch is het horloge geheel van deze tijd.  In de Bathyscaphe, die er in het zwart voor heren en in het wit voor dames is, tikt een modern Blancpain uurwerk met een silicone balansveer die niet-magnetisch en corrosie- en slijtvast is. De automatische uurwerken zijn te bewonderen door een saffierglazen zichtbodem ? iets dat bij horloges met een waterdichtheid van 300 meter zelden voor komt.

Fifty Fathoms Bathyscaphe voor heren en dames - klik aan voor een grotere afbeelding

De stalen kast, met voor het herenmodel met een diameter van 43 millimeter en voor het damesmodel met een diameter van 38 millimeter, heeft een eenzijdig draaibare duikring, die is voorzien van een keramische inlay met daarin indexen en cijfers van Liquidmetal®. Omdat Liquidmetal® amorf is, wordt vervorming voorkomen en heeft het een perfect pasvorm in het krasvaste keramiek.

Fifty Fathoms Bathyscaphe herenmodel

Beide nieuwe modellen van de Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe horloges zijn er met een op een klassieke Tropic band geïnspireerde horlogeband, of met een ?NATO strap?. NATO horlogebanden werden door het Britse Ministerie van Defensie in de jaren 1960 aan militaire horloges gebruikt vanwege de stevige en onderhoudsvrije eigenschappen, en het gemak waarmee de band van de pols te verwijderen is. Later algemeen militair gebruik verdiende de band de referentiecode NATO G10.

De zwarte Bathyscaphe (ref. 5000-1110-B52A) kost ? 8.400,-, de witte (ref. 5100-1127-W52A) ? 7.630,-. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Blancpain en bezoek Blancpain.com.