Het in 2005 in Nederland opgerichte horlogemerk Kiber presenteert een opvallend en praktisch horloge: de Iluma. Dit horloge zorgt door de electro-luminescente wijzerplaat voor ultieme afleesbaarheid gedurende de hele nacht: één druk op de knop doet de wijzerplaat baden in licht.

De Kiber Iluma heeft boven de kroon een drukknop, die bij het indrukken zorgt dat de wijzerplaat 3 seconden lang volledig verlicht is. Het contrast tussen de achtergrondverlichting en de grote indexeringen en de wijzers maakt het aflezen van de tijd vervolgens bijzonder gemakkelijk ? zelfs in complete duisternis. De dag en datum aanduiding zijn daarnaast gepositioneerd onder een goed werkend vergrootglas, dat zorgt voor een duidelijke weergave. Het vergrootglas geeft het horloge een eigenzinnige uitstraling en maakt het horloge buitengewoon geschikt voor mensen met minder goed zicht.


Het Kiber Iluma horloge heeft een Japans quartz uurwerk en een lederen horlogeband. Het is 5 ATM waterdicht en verkrijgbaar in staal (? 119,-) en goudkleurig staal, met een diameter van 42 millimeter. Kijk voor meer informatie en verkooppunten op Kiber.nl en bezoek Horloge.info/Kiber.


Kiber Iluma - klik aan voor een grotere afbeelding