Om te vieren dat de eerste James Bond film dit jaar 50 jaar geleden in de bioscoop verscheen, brengt Omega ? sinds 1995 de leverancier van James Bond?s lievelingshorloges ? een gelimiteerde speciale editie uit van de Seamaster Diver 300m op de markt. De ?James Bond 007 50th Anniversary Collector's Piece? is er in twee afmetingen: 36,25 en 41 millimeter.

James Bond?s eerste optreden in 1962 op het witte doek (het karakter bestond toen al 10 jaar in de boeken van Ian Fleming) was in de film ?Dr. No?. 50 jaar en 22 films later, zal Bond opnieuw in de bioscopen te zien zijn in de film  ?Skyfall?. Om zijn pols zal ongetwijfeld een Omega horloge zitten die, voorzien van enkele gadgets, misschien wel zijn leven zal redden ? horloges hebben in Bondfilms niet zelden een belangrijke rol gespeeld.


Voor fans van Bond ? maar ook voor liefhebbers van Omega?s misschien wel net zo beroemde Seamaster ? brengt Omega een speciale editie van de Seamaster ?Bond? op de markt: de ?James Bond 007 50th Anniversary Collector’s Piece Classic Seamaster Co-Axial 300 M?. Het horloge, dat in een ?his? en ?hers? versie komt, is gemaakt van roestvrij staal, met daarop een eenzijdig draaibare keramische bezel. De duikschaal daarop is in mat chroomnitride, met het nummer 50 in rood, als herinnering aan de speciale gelegenheid.


de 'his'en 'hers' James Bond 007 50th Anniversary Collector's Piece Classic Seamaster Co-Axial 300 M


De gelakte wijzerplaat is voorzien van een zich herhalend 007 monogram, met daarop opgelegde indexen, gevuld met lichtgevend Super-LumiNova. Bij de 36 millimeter variant, is de index bij (00)7 uur gevuld met een diamant. In beide varianten huist Omega?s eigen automatische co-axiale kaliber 2507 uurwerk, dat COSC chronometer gecertificeerd is. Het uurwerk zit bijna helemaal verborgen onder een geschroefde kastbodem, met het bekende, op de binnenkant van een loop gebaseerde design. Behalve in het midden: daar bevind zich een klein saffieglazen venstertje, waardoor het midden van de rotor te zien is, in de vorm van de achterkant van een (afgevuurde) patroonhuls.


de achterkant van de James Bond 007 50th Anniversary Collector's Piece Classic Seamaster Co-Axial 300 M


De horloges zijn waterdicht tot 300 meter dankzij de toepassing van een helium ventiel. De 41 millimeter variant is gemaakt in een oplage van ? 11.007 stuks en kost ? 4.150,- en de 36 millimeter variant, waarvan 3007 stuks zijn gemaakt, komt door de diamant op ? 4.300,-. De horloges zijn vanaf nu in de winkel verkrijgbaar. Kijk voor meer nieuws en informatie over het Zwitserse horlogemerk op Horloge.info/Omega en OmegaWatches.com.