Op 8 maart gaat Baselworld weer van start ? ?s werelds grootse sieraden en horloge evenement ? waar de meest horlogemerken hun nieuwe collecties voor dit jaar tonen. Veel nieuws blijft geheim tot de eerste dag van de beurs, maar tot die tijd komen er regelmatig previews binnen op de redactie van Horloge.info. Zo zal Omega tijdens Baselworld de Seamaster Aqua Terra GMT presenteren ? een prachtige aanvulling op de Aqua Terra collectie van het Zwitserse luxe horlogemerk. Daarnaast is er een Sneak Preview van de Omega Seamaster Professional James Bond 007 - 50th Anniversary Edition.

2012 is voor Omega een zeer belangrijk jaar. Om te beginnen is het voor het merk de 25ste keer dat het de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen is, die dit jaar in Londen zullen worden gehouden. Om dit grootste sportevenement ter wereld heen, zal Omega bijzondere modellen presenteren, waarvan de eerste vorig jaar al op Horloge.info te zien was (lees: Horloge.info).


Daarnaast zal eind 2012 de nieuwste James Bond film ?Skyfall? in première gaan. Omega is al jaren het lievelings horlogemerk van de Britse superspion en speciaal ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de release van zijn allereerste film, presenteert Omega de ‘Seamaster Professional James Bond 007 – 50th Anniversary Edition’ ? in een heren en een damesmodel. Meer specificaties over de horloges volgen na ‘Basel’, maar een foto is er al wel.


Omega Seamaster Professional James Bond 007 50th Anniversary Edition


Waarover wel alle specificaties bekend zijn, is de nieuwe Omega Seamaster Aqua Terra GMT. Dit nieuwe horloge is voorzien is van Omega?s revolutionaire, zelf ontwikkelde Co-Axiale uurwerk. Het voor dit horloge nieuw ontwikkelde kaliber 8605/8615 is het eerste Omega-eigen uurwerk met GMT: een tweede tijdszone aanduiding via een extra 24 uurs wijzer vanuit het centrum van de wijzerplaat. De wijzerplaat heeft het fraaie teak patroon, dat voor de Aqua Terra collectie kenmerkend is, waarbij de verticale lijnen doen denken aan het dek van een luxe sloep.


Omega Seamaster Aqua Terra GMT


De Seamaster Aqua Terra GMT heeft een 43 millimeter brede kast, naar keuze van staal of rood goud, of een combinatie van staal met rood goud (bicolor). De kastbodem is voor zien van saffier glas, waardoor het exclusieve Co-Axiale uurwerk in actie te bewonderen is. Aan het horloge, dat op 6 uur voorzien is van een datumaanduiding, kan een band van hetzelfde materiaal als de kast, of een lederen band gekozen worden.


De prijs van de Omega Seamaster Aqua Terra GMT is nog niet bekend. Kijk voor meer nieuws en informatie over Omega op Horloge.info/Omega of bezoek OmegaWatches.com.