Na het succes van de Oris Great Barrier Reef Limited Edition, heeft Oris de Maldives Limited Edition Serie gepresenteerd, met wederom het goede doel als grote winnaar. Van de gelimiteerde oplage van 2000 stuks komt namelijk 20 CHF (ongeveer 19 euro) van elk horloge ten goede aan de milieuorganisatie ?Bluepeace?, die zich inzet voor de bescherming van het bedreigde zeeleven van de Malediven.

De 43 millimeter brede, en van lichtgewicht titanium gemaakte Oris Maldives Limited Edition, is met een waterdichtheid van 300 meter een echt duikhorloge. De voor de veilingheid eenzijdig draaibare duikring heeft een inlay gemaakt van fraai blauw keramiek, waarin een haarscherpe 60 minuten schaal gegraveerd is om de verstreken duiktijd perfect weer te geven. Op de eveneens donkerblauwe wijzerplaat zijn de opgelegde urenaanduidingen ? net als de wijzers ? voorzien van donkeroranje SuperLuminova®, dat onder minder goede lichtomstandigheden fel oplicht, om zo ook uitstekende afleesbaarheid van de normale tijd te garanderen.


Op het horloge zit gebold ontspiegeld saffierglas en aan de onderkant van het horloge (op de kastbodem) staat een afbeelding van een reuzen-manta, als eerbetoon aan deze bedreigde diersoort. In het horloge zit het automatische Oris uurwerk kaliber 643 (gebaseerd op de ETA 2836-2) dat het horloge van een datumaanduiding en seconde op 9 uur voorziet.


Oris Maldives Limited Edition


De Oris Maldives Limited Edition is voor ? 1.800,- met een rubberen horlogeband, of voor ? 2.000,- met een titanium band verkrijgbaar bij verkooppunten van Oris. Kijk voor meer informatie over de milieuorganisatie Bluepeace op BluepeaceMaldives.org en voor meer nieuws en informatie over Oris op Horloge.info/Oris en op Oris.ch.