Met de introductie van de True Thinline collectie brengt Rado een wereldrecord op haar naam: een collectie horloges waarvan de platste een hoogte heeft van slechts 4,9 millimeter, gemaakt van het voor Rado unieke hightech keramiek. De horloges voldoen met het strakke en platte voorkomen perfect aan de hedendaagse behoefte aan een professionele uitstraling, gecombineerd met het comfort voor een actieve levensstijl.

Hightech keramiek is een uitvinding die als eerst werd toegepast in de ruimtevaart. Sinds midden jaren 1980 gebruikt Rado het materiaal in haar horloges, die door de hardheid van 1.250 Vickers tot de meest krasvaste horloges ter wereld behoren. Met de True Thinline collectie heeft Rado de grens opgezocht tussen de dunheid van de kast en de breekbaarheid van het materiaal. Het horloge moet immers niet alleen mooi zijn, maar (zoals alle Rado horloges) minimaal een schok van 5.000 G kunnen weerstaan, het equivalent van de kracht van impact bij een val van 1 meter op een hardhouten vloer. Om de stevigheid van de kast te garanderen moest Rado een monocoque constructie voor de kast ontwikkelen, waarbij de structurele belasting wordt gedragen door de kast zelf en niet door een interne container ? opnieuw een bewijs dat Rado pioniert in vernieuwende processen in de horloge industrie.


zijaanzicht van de ultra-platte Rado True Thinline


De collectie True Thinline bestaat uit dames- en herenmodellen in zwart en wit, in diverse uitvoeringen met quartz en mechanische uurwerken. Het model dat met een totale hoogte van 4,9 millimeter en een gewicht van slechts 35 gram de kroon spant, is het 30 millimeter brede damesmodel met een ETA quartz 282.001 uurwerk. Het uurwerk is slechts 1,2 millimeter hoog en op het horloge zit gebold saffier glas van slechts 0,9 millimeter dik. De True Thinline Quartz S size is er met rubberen band met keramische gesp of met een keramische schakelband met titanium vouwsluiting en is in zwart en wit verkrijgbaar van ? 1.375,-.Voor de heren (of dames die grotere horloges prefereren) is er de True Thinline Quartz L size: een 39 millimeter breed horloge met de hoogte van 5 millimeter en een gewicht van 38 gram, dat een ETA kaliber 210.001 uurwerk in zich draagt. Het uurwerk heeft een hoogte van slecht 0,98 millimeter, en is daarmee nog platter dan het uurwerk in het damesmodel. Ook dit horloge is er met naar keuze een rubberen band met keramische gesp of met een keramische schakelband met titanium vouwsluiting. De Rado True Thinline Quartz L size is in zwart en wit verkrijgbaar vanaf ? 1.375,-.


de schitterende Rado True Thinline Jubilé L-size


Zowel het dames- als het herenmodel zijn er als Jubilé uitvoering, waarbij de goudkleurige urenindexeringen zijn bezet met 60 (S size) of 96 (L size) Top Wesselton diamanten, die de afleesbaarheid van het horloge nog eens vergroten. De Rado True Thinline Jubilé in zwart en wit is in S size vanaf ? 2.100,- en L size vanaf ? 2.175,- verkrijgbaar.


de Rado True Thinline AutomaticVoor de liefhebber van mechanische horloges is er de Rado True Thinline Automatic, met een ETA 2892 A2 uurwerk. Dit 40 millimeter brede horloge is voor een mechanisch horloge met een hoogte van 7,5 millimeter ultra-plat en daarbij het dunste automatische horloge gemaakt van keramiek überhaupt. De zilverkleurige wijzers en kortere indexeringen maken van de Rado True Thinline Automatic een haast klassiek horloge met een zeer hoog design gehalte. Het horloge is in zwart en wit vanaf ? 1.500,- verkijgbaar.


De Rado True Thinline collectie is verkrijgbaar bij officiële RADO verkooppunten. Zie voor meer nieuws en informatie over Rado Horloge.info/Rado of kijk op Rado.com.