Omega draagt de nieuwste horloges uit de uitgebreide damescollectie ?Constellations? op aan de moderne moeders: dames met volle agenda?s die vanaf nu hun waardevolle tijd managen met de prachtige nieuwe Omega Constellation modellen; Ladies Quartz 35mm.

Met niemand minder dan Hollywood-actrice Nicole Kidman als ambassadrice, spreekt het voor zich dat Omega zich richt tot vrouwen van de wereld. Het combineren van moederschap en carrière is geen sinecure. Geen tijd om juwelen uit te kiezen ?s morgens, maar één blikvanger kan altijd: een stijlvol horloge. En iets dat mooi is én functioneel, past altijd. De Constellation collectie, in 1982 gelanceerd, is met zijn ?griffes? of klauwen aan beide zijden van de wijzerplaat één van de meest befaamde horlogelijnen ter wereld.


Een uitvoering van Omega's witte Constellation Ladies Quartz 35mmOmega’s witte Constellation Ladies Quartz 35mm horloge is verkrijgbaar met gepolijste roestvrijstalen kast alsook met 18k roodgouden kast, en beweegt zich soepel rond de damespols dankzij een witte alligatorlederen band. De elf uren-indexen uitgevoerd in single-cut diamanten worden aan weerszijden van de wijzerplaat stelselmatig groter naarmate ze de 12 uur naderen. De 18-karaats roodgouden lunet is voorzien van Romeinse cijfers bekleed met Super-Luminova; een fluorescentie die tot 10x langer zichtbaar is dan de doorgaans fluorescente pigmenten.


Nog een verrassende introductie dit jaar is de Constellation Ladies Quartz 35mm met paarskleurige alligatorlederen band en paarse wijzerplaat met schakeringen. Dit opvallende horloge heeft een roestvrijstalen kast waarvan de lunet bezet is met 34 full-cut diamanten. Ook op deze wijzerplaat worden de 11 single-cut diamanten uurindexen, vertrekkende van het ronde, facetgeslepen datumvenster groter naar de twaalf uur toe.


Omega Constellation 35mm Ladies Quartz met paarse wijzerplaatWit is mooi in de winter én de zomer, paars lijkt voor sommigen dan weer iets moeilijker, maar niets is minder waar. De warme gloed van dit Omega-paars past bij bruintinten, zwart, wit en tal van pastelkleuren. Geen excuus dus om één van deze parels op de kaptafel te laten liggen ?s morgens.
Het patroon op de wijzerplaten van beide horlogemodellen is een gestileerde voorstelling van een oerkracht in het heelal; de supernova. Het verschil in grootte van de diamanten op dit patroon, doet een fictieve blik werpen op de nachtelijke hemelkoepel; met haar sterrenbeelden ?of constellaties- in grillige vormen.


Vrouwen zijn wezens van de nacht; geen mooier geschenk voor hen dan een juweel dat geïnspireerd is op de nachtelijke hemelen. Moeders hebben altijd tijd te kort; geen beter geschenk dan zo?n juweel dat hen nog meer controle geeft over rijk gevulde dagen. Maar nog mooier; een verrassing voor moeder dat haar én het juweel én de tijd meegeeft; de Omega Constellation. Een statement van discrete klasse, een geschenk voor het leven.


Omega Constellation Ladies Quartz 35mm modellen, die in nog meer wijzerplaatkleuren (blauw, bruin..) verkrijgbaar zijn, lopen uiteen in prijs van ? 2.760,- voor stalen modellen tot ? 9.150,- voor de 18k roodgouden uitvoering. De horloges zijn vanaf begin juni 2010 verkrijgbaar. Zie voor meer informatie en nieuws over Omega Horloge.info/Omega of www.omegawatches.com.


Tekst voor Horloge.info door Mylène Koppyn