De achtste uitgave van de Horlogeforum.nl Limited Edition zal de Azimuth Back in Time worden. Dat de Limited Edition dit horloge ging worden was vanaf het begin al duidelijk, het was de enige gegadigde, maar er kon door de leden van het forum wel gekozen worden uit 5 verschillende ontwerpen. Uiteindelijk ging ?nummer 4? met de winst aan de haal.

Het contact met Azimuth werd gelegd tijdens Baselworld. Azimuth wilde graag een Limited Edition maken van hun model de ?Back in Time?; een horloge waarvan de wijzers achteruit lopen en de indexering dan ook ?verkeerd om? staat. De voorwaarden van het forum (o.a. een minimum en maximum aantal te produceren horloges, het zelf mogen ontwerpen van een wijzerplaat, unieke nummering en een maximum prijs) waren na een goed gesprek mogelijk.


Door de Werkgroep van het forum ? een groep die ieder jaar (sinds 2003) alles wat er komt kijken bij de productie van de jaarlijkse Limited organiseert ? werden vervolgens 5 wijzerplaat-kleurvarianten ontworpen. Ook werden er een aantal aanpassingen gedaan. Zo werd het datumvenster weggelaten, werd er een logo van het forum op de wijzerplaat geplaatst en werd de ?50? van de minutenindexering vervangen voor een ?20? waardoor bij 10 uur het jaartal 2010 verschijnt. Vervolgens werden de wijzerplaatvarianten aan het forum aangeboden en konden de leden via een verkiezing hun voorkeur uitspreken. Uiteindelijk won ?nummer 4?.


artist impression van de achterkantDe Azimuth Back in Time Horlogeforum.nl Limited Edition 2010 is een horloge geworden met een 42 millimeter brede 316L stalen kast en gebold saffier glas. De wijzerplaat is parelwit en de staafjes van de minutenindexering en het logo van het forum op de wijzerplaat zijn donkerrood. De rest van de indexeringen, het logo van Azimuth en de wijzers zijn zwart. De kroon zit aan de linker kant en via de bodem is door een klein venster de balans van het gemodificeerde automatische ETA 2836 uurwerk te zien. Rond het venstertje staat de inscriptie ?Back in Time NL Limited Edition 2010?. De nummering (minimaal 25 stuks ? is al gehaald ? en maximaal 99 stuks, afhankelijk van het aantal verkochte horloges) staat aan de rechter zijkant van de kast.


Het horloge is tot 30 mei te bestellen, waarna de uitreiking tijdens de jaarlijkse Horlogeforum.nl Meeting (meestal oktober of november) zal plaatsvinden. Zie voor meer informatie www.horlogeforum.nl/read.php?2,203963. Meer informatie over het merk Azimuth is te vinden op www.azimuthwatch.com.