De casual chic Aqua Terra-collectie heeft de Worldtimer al sinds 2017 binnen de gelederen. Nu heeft Omega drie nieuwe toevoegingen aan de interessante Seamaster onthuld, ontworpen om globetrotters op tijd te laten lopen in 24 tijdzones.

De drie 43mm modellen omvatten een titanium editie en twee nieuwe roestvrijstalen versies. Net een wijzerplaat die volledig gemaakt is door een speciaal laser-etsing proces. Ze zijn allemaal voorzien van een krasbestendige keramische lunette.

Worldtimer

Omega’s Aqua Terra houdt het midden tussen een duikhorloge en een dress watch. Het is daarom altijd één van die horloges geweest die, ondanks de wat meer nautische stijl, verrassend veelzijdig is gebleken.

Zonder het concept van de collectie helemaal opnieuw uit te vinden, lanceert Omega dit jaar drie nieuwe referenties die gedurfder en sportiever zijn dan wat ervoor kwam. Dit zijn twee modellen in staal met een vleugje groen en een ingetogen model in titanium.

24-Uursschaal

Het middelpunt van de nieuwe Seamaster Aqua Terra Worldtimer is nog steeds de kaart in het midden, die de aarde vanaf de Noordpool in alle richtingen afbeeldt. De kaart wordt omlijst door een 24-uurs schaal op de binnenste ring en de steden van de tijdzones op een buitenste ring.

Waaronder natuurlijk Omega’s thuisstad Biel. De stad Londen op ‘zes uur’ is rood gekleurd met een knipoog naar het Royal Observatory in Greenwich, de thuisbasis van Greenwich Mean Time (GMT), waarnaar nu formeel wordt verwezen als Universal Time Coordinated (UTC). Andere steden, waaronder dus Omega’s geboortestad, zijn geelgoud gekleurd op de roestvrijstalen modellen en wit op het titanium model.

De atlas die met een laser is gemaakt, laat een indrukwekkend niveau van realisme en detail zien. Eén die onmogelijk zo nauwkeurig met de hand had kunnen worden gemaakt.

Titanium vs. Staal

De grijze Omega Seamaster Aqua Terra GMT vormt het middelpunt van het trio. De ingetogen titanium editie, met een 43mm kast gemaakt van het lichte metaal dat zo bestand is tegen corrosie, is voorzien van een zwarte keramische lunette en bijpassende rubberen band.

De andere twee versies verschillen in hun bandopties. De Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer is verkrijgbaar met een stalen band of met een groene rubberen band. De kast is hier van staal met een groene keramische lunette.

Alle horloges hebben aan boord het automatische kaliber 8938 uurwerk met een gangreserve van 60 uur en een waterbestendigheid van 150 meter (15 bar). En hoewel de Aqua Terra Worldtimer officieel geen duikhorloge is, zijn ze dus bestand tegen meer dan een spatje water.

De roestvrijstalen versie met rubberen band kost 11.500 euro, terwijl de versie met roestvrijstalen band 11.800 euro kost. De titanium versie is met 13.300 euro het kostbaarst. Meer informatie vind je hier.