Het Deense horlogemerk Obaku introduceert een nieuwe serie horloges met een opvallend en tegelijkertijd minimalistisch design, genaamd V139. Het superplatte horlogemodel heeft een architecturale uitstraling, waarin rechte lijnen worden gecombineerd met ronde hoeken. Voor het design is opnieuw Christian Mikkelsen verantwoordelijk, de industrieel ontwerper en medeoprichter van het horlogemerk.

?De ronde wijzerplaat en de afgeronde hoeken maken de vierkante vorm van de kast wat zachter?, vertelt de 51-jarige Mikkelsen, die samen met Lau Liengaard Ruge de ziel van Obaku is. ?Hoewel het horloge bijzonder plat is, met een rand van slechts één millimeter dikte (in het midden 6 mm ? red.), maakt het een statement aan je pols. Je kunt er niet omheen?.


Obaku V139Bij alle ontwerpen gaat Mikkelsen uit het van het door Scandinavische horlogemerken geadopteerde minimalistische ?less is more? principe. ?De wereld is al complex genoeg en ik heb graag producten om me heen die een contrast vormen met die complexiteit. Wanneer een ontwerp simpele, pure lijnen heeft en is ontdaan van alle storende elementen, komt de focus juist op subtiele details te liggen?.


De Obaku V139 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met kastmaten van 28 en 38 millimeter, in staal of PVD zwart staal en aan een lederen of stalen band. De prijzen voor de designhorloges varieert van ? 119,- tot ? 159,- euro. Kijk op Horloge.info/Obaku of www.obaku.com voor meer nieuws en informatie over het merk.