Het nieuwe horloge van Nomos is groot maar discreet en heet Zürich. De Nomos Zürich combineert de beste onderdelen uit Glashütte (in Duitsland) met die uit Zwitserland. Het horloge heeft een automatisch manufactuur Nomos uurwerk, saffierglas, een stalen kast uit Zwitserland en is elegant ? en een beetje duurder dan men van Nomos gewend is.

Zürich is dan ook een van de duurste steden ter wereld, maar ondanks dat het een zeer internationale stad is, blijft het een dorp. Zürch geldt ook als de stad met de hoogste kwaliteit van leven, de stad van banken en de elegante Bahnhofsstraße, de mooie badis (badhuizen) en het beruchte Platzspitz park. En Zürich is de stad van een horloge: de Nomos Zürich.
 
De Nomos Zürich is groot maar niet gevaarlijk opvallend en alles behalve protserig. De in Zwitserland gemaakte kast heeft afgeronde hoeken en meet nog geen 40 millimeter. Groot is dan ook afhankelijk van wat men gewend is. Het horloge is gemaakt voor mensen die van duidelijkheid houden, die liefhebber zijn van ingenieurskunst en logica. Alle vormen van de kast zijn geometrisch, opgebouwd uit eenvoudige vormen ? een horloge dus van echte mannelijke schoonheid.In het horloge tikt het automatische Nomos kaliber Epsilon, dat al bekend is van de Nomos Tangomat en de Nomos Club Automat. Het uurwerk komt dus niet uit Zwitserland, maar geheel uit het Duitse Mekka voor horloges: Glashütte. De Zürich komt begin november op de markt en gaat ? 2.400,- kosten. Er komt ook een variant met datum, die kost ? 2.800,- en in de toekomst wil Nomos nog een versie maken met wereldtijden.


Hannes Wettstein (1958 - 2008)Ondanks dat de kast uit Zwitserland komt en Zürich een interessante stad is, blijft de vraag open waarom Nomos voor de naam Zürich heeft gekozen? De parallellen met Glashütte zijn er op horlogetechnisch gebied maar ook dat is het antwoord niet. De naam Zürich is een eerbetoon aan de ontwerper van het horloge: Hannes Wettstein. Deze beroemde Zwitserse ontwerper, die leefde in Zürich, stierf vorig jaar op veel te jonge leeftijd (50) aan de gevolgen van kanker.


Dealeradressen van Nomos in de Benelux zijn te vinden via de website van de importeur Time Company.