Nomos Glashütte heeft een nieuwe datumaanduiding, die ook op grotere afstand werkt: het gepatenteerde Nomos-datummechanisme (dat toch al niet te klein was) is nu reusachtig. Nomos noemt het zelf de ?Fernseh-datum?.

De Tangente was er al met een gewone datumaanduiding, voor de Orion en de Ludwig is het überhaupt een primeur: Nomos horloges met extra grote datum. Geen panoramadatum (bestaande uit twee schijven) maar toch groot ? en derhalve een ?Fernseh-datum?: te zien van ver af. Bij Nomos heeft men een apart gevoel voor humor, maar daarnaast is het ook praktisch en ziet het er gewoon goed uit. De drie horloges hebben elk voor de datum een eigen typografie meegekregen die het beste past bij de gebruikte indexeringen. En omdat de datumschijf die onder de wijzerplaten op het manufactuur uurwerk Beta draait groter moest worden, moest ook de ruimte tussen de kleine seconde en de rand van de kast groter. En daarom zijn de horloges groter.


De Nomos Tangente meet nu 37,5 millimeter, de Ludwig idem dito en de Orion zelfs 38 millimeter. Omdat alles groter moest is ook de prijs groter: ? 380,- om precies te zijn ten opzichte van hetzelfde model zonder datum. En dan komen de horloges op ? 1.500,- voor de Tangente, ? 1.460,- voor de Ludwig en ? 1.640,- voor de Orion (twee wijzerplaatvarianten).


vlnr: Nomos Tangente, Nomos Orion en Nomos Ludwig


Zie voor meer informatie en nieuws over Nomos Horloge.info/Nomos en www.glashuette.com. Voor verkooppunten kunt u de website van importeur Time Company bezoeken: www.timecompany.nl.