Het ?Vakboek voor de Moderne Horlogemaker? van Hans Jendrizki, is een populair boek onder horlogemakers, maar ook onder verzamelaars van vintage en antiek horloges. Dit standaardwerk, dat in 1952 in het Duits en in 1962 in het Nederlandse uit kwam, is nu opnieuw uitgegeven in de Nederlandse vertaling. Verantwoordelijk voor de heruitgave is ?Verlag Historische Uhrenbücher?, een Duitse uitgever gespecialiseerd in heruitgaven van historische horlogeboeken.

Ondanks dat het boek ruim 60 jaar geleden is verschenen, blijft ?Der Moderne Uhrmacher? een standaardwerk voor de horlogemakers. Maar grote populariteit heeft het boek nu vooral nog onder horlogeliefhebbers die meer willen weten over de werking en het onderhoud van horloges. Het boek is zo populair, omdat het stapje voor stapje alle onderdelen van een horloge bespreekt, en het ook voor iemand zonder horlogemakers opleiding begrijpelijk maakt hoe een standaard uurwerk in elkaar zit. De Nederlandse uitgave uit 1962 ?een vertaling door E. P. de Hoog (oprichter en voormalig directeur van de Christiaan Huygensschool) en I. J. Baart (docent aan de Christiaan Huygensschool) ? brengt op beurzen en op internet flinke bedragen op.

De nieuwe heruitgave van Jendrizki?s Vakboek voor de Moderne Horlogemaker maakt een einde aan de schaarste. Het is voor ? 39,90 te bestellen op de website van Verlag Historische Uhrenbücher.