Met Sywert Hofstra is er weer een nieuw Nederlands horlogemerk opgestaan en lijkt de horloge industrie in de Lage Landen meer dan ooit te leven. Net als bij andere Nederlandse horlogemerken, lijkt ook de onderneming van Sywert Hofstra een uit de hand gelopen hobby, maar het resultaat is meer dan serieus te nemen: model ?Zuiderzee? is een professioneel en uit de beste materialen geproduceerd mechanisch horloge, met als basis een Zwitsers precisie uurwerk.

Sywert Hofstra deed de avondopleidingen ?Uurwerk Maken? op de Vakschool in Schoonhoven. Mede door zijn ervaring in de medische techniek, ondernam hij het avontuur om een hoogwaardig horloge in eigen beheer te produceren. Ieder detail werd uitgewerkt en moest exact kloppen. Van het uurwerk tot de ingegraveerde zeilen (zijn logo) op de kroon. En van de wijzers tot het hoogwaardige bandje van alligatorleer, voorzien van vlindersluiting.


Het resultaat is de Zuiderzee, een klassiek horloge waarbij op geen enkel punt genoegen genomen is met minder dan het beste. Het horloges heeft een 316L gehard stalen kast, met daarop krasvast saffier glas en is voorzien van het kaliber SOP Alternance 10 uurwerk van het Zwitserse Soprod, dat ook datumaanduiding heeft. De Zuiderzee is verkrijgbaar met een zwart (model ?nacht?) of wit (dag) gelakte wijzerplaat.


Sywert Hofstra 'Zuiderzee Dag' - klik aan voor een grote afbeelding


Sywert Hofstra?s visie ?hoogwaardige kwaliteit en draagbaarheid, voor een mooie prijs? komt geheel tot uiting. De Zuiderzee heeft naar keuze een zwarte of bruine echt alligatorlederen band en kost ? 849,-. Kijk op SywertHofstra.nl voor meer informatie en de mogelijkheid een horloge te bestellen.