Naar een nieuwe collectie Breil Manta horloges wordt niet alleen door liefhebbers van modieuze horloges reikhalzend uitgekeken, ook verzamelaars van (zelfs vintage) duikhorloges weten de serie te waarderen. Breil maakt de Manta namelijk al sinds 1978 en heeft door de jaren heen enkele door verzamelaars zeer gezochte stukken gemaakt. Breil geeft bij iedere nieuwe serie aan te weten van de geschiedenis en de status van de Manta, al is het maar bij één model.

Ook de nieuwe serie Breil Manta horloges bevat weer dat ene, voor duikhorloge liefhebbers, interessante model. Het is dit keer de ?Just Time? TW0734. Het horloge is tot 200 meter waterdicht (2x dieper dan de andere nieuwe modellen), heeft een geheel stalen kast met een diameter van 41,5 millimeter, een eenzijdig draaibare duikring en een 316L stalen band met duikextensie en veiligheidssluiting, waardoor het voldoet aan alle belangrijke eisen van een echt duikhorloge. De opmaakt van de duikring is daarnaast opvallend mooi, met een inlay die om de indexering is uitgespaard. Pluspunten zijn verder de lijsteen-grijze wijzerplaat en de subtiele vorm van de kast. Minpunt is het ontbreken van een lichtgevend referentiepunt op de duikring en het quartz (ipv mechanische) uurwerk. Maar dat laatste brengt dan weer een volgend het pluspunt met zich mee: de prijs bedraagt slechts ? 228,-.


Breil Manta TW0796 en TW0723 (34 mm)


Naast de TW0734 zijn er nog een flink aantal modellen voor de wat meer modieuzere momenten, in 34, 37,5 en 41,5 millimeter. Deze horloges hebben fraaie details, zoals een duikring die ? al dan niet onderbroken door kristallen ? met schroeven vastgezet lijkt, wijzerplaten in verschillend kleuren met of zonder parelmoer of een chronograaf met keuze uit verschillende kleuren tachymeterschaal op de bezel. Ze zijn allemaal waterdicht tot 100 meter, hebben een datumaanduiding en een quartz uurwerk.


Breil TW0724 (37,5 mm) en TW0785 (41,5 mm)


De nieuwe Breil Manta collectie varieert in prijs tussen de ? 190,- en ? 240,- en ligt vanaf nu in de winkel. Duikhorloge liefhebber of niet, zeker de moeite waard om even te gaan kijken. Kijk daarnaast voor meer nieuws over Breil op Horloge.info/Breil en op www.breil.com.