Yvan Arpa, de man achter shock-horlogemerk Artya, heeft weer een opvallend horloge bedacht: het Halloween horloge, met onder de wijzerplaat een echte (dode*) spin! Het horloge, dat vrijwel iedereen op het eerste gezicht zal doen terugdeinzen, is daarnaast gevangen in een van ArtyA al bekende kast: geraakt door de bliksem?

Een van de eerste projecten van Yvan Arpa zorgde meteen voor opschudding. Onder de titel ?This dial is shit, isn’t it?? lanceerde hij begin dit jaar een horloge met een wijzerplaat gemaakt van coprolite, wat in dit geval hetzelfde is als gefossiliseerde dinosaurus poep. Misschien niet meteen voorstelbaar, maar na het zien van dat horloge was de titel van de aankondiging het meest schokkend; het horloge zelf is zelfs mooi om naar te kijken. Bij ArtyA?s Halloween horloge is het eerder omgekeerd. Is de titel nog spannend, het horloge zelf doet even schrikken. Maar origineel is het zeker en omdat ieder horloge van ArtyA een uniek stuk is, zult u het niet snel in het echt tegenkomen.


De wijzerplaten van Arpa zijn overigens altijd wel opvallend. Sommigen zijn gemaakt als collage van elektronische onderdelen, er zijn wijzerplaten met verf en pigment, samensmeltingen van diverse materialen, etc. Allemaal uniek en gevangen in kasten die in veel gevallen zijn blootgesteld aan allerlei vormen van mishandeling, waarbij het ontladen van elektrische spanning van 1.000.000 volt het meest extreme is (zie onderstaande filmpje).De horloges van ArtyA beschikken over automatische ETA uurwerken en variëren in prijs, die  begint rond de ? 1.500,-. Zie voor meer informatie www.artyawatch.com. En de *: de spin onder de wijzerplaat is niet gedood voor de productie van dit horloge.