Swatch presenteert met de nieuwe Swatch New Gent collectie tien rebelse modellen die voor Swatch een ware revolutie betekenen. De New Gent is met een breedte van 41 millimeter 7 millimeter breder dan de oude Gent (Original), het model dat sinds 1983 het iconische model van Swatch is. Buiten de extra breedte heeft de New Gent ook extra hoogte (11 mm) én een siliconen horlogeband.

De grotere afmeting is niet alleen erg ?now?, maar geeft ontwerpers en kunstenaars in de toekomst ook meer ruimte om te experimenteren. Ieder model heeft een grote, kleurrijke plastic horlogekast, een ruime gepolijste wijzerplaat en een venster voor de dag en datum. Bij de restyling zijn de kenmerken van Swatch natuurlijk bewaard gebleven, de klassieke Gent is getransformeerd tot een groter en opvallender horloge, maar het voelt toch alsof Swatch zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. En dat is (vooral voor mensen die vanaf de jaren 1980 bekend zijn met Swatch) best een spannend vooruitzicht!


Acht van de tien nieuwe modellen hebben een eigen basiskleur met daarbij opvallende accenten in de indexering, wijzers en dag-/datumaanduiding. Uitzonderingen zijn de geheel zwarte en geheel witte New Gents, waarbij tot en met de dag- en datumaanduiding alles in één kleur is. Qua afleesbaarheid misschien niet optimaal maar wel heel erg cool!


De modellen op een rijtje:


Swatch New Gents collectie: klik aan voor een gotere foto


V.l.n.r. bovenste rij: Warm Rebel (SUOM702), Brown Rebel (SUOC700), Blue Rebel (SUON700), Petrol Rebel 9 SUOG701), Burgundy Rebel (SUOR702)
V.l.n.r. onderste rij: Red Rebel (SUOR701), Olive Rebel (SUOG700), Purple Rebel (SUOV702), Black Rebel (SUOB702) en White Rebel (SUOW701).


De horloges kosten ? 50,- en zijn vanaf nu in de winkel verkrijgbaar. Er is ook een nieuwe reclamecampagne voor de Swatch New Gent, die te bekijken is via Youtube:Zie voor meer nieuws en informatie over Swatch Horloge.info/Swatch en www.swatch.nl.