Girard-Perregaux heeft een horloge met eeuwigdurende kalender onthuld, de Girard-Perregaux 1966 Perpetual Calendar, als nieuw onderdeel van haar Girard-Perregaux 1966 collectie. De zuivere en ingetogen stijl van dit klassiek ogende horloge, is een passend eerbetoon aan langdurige tradities van het merk.

Zo is het zeer complexe mechanisme van de eeuwigdurende kalender, of ?perpetual calendar?, een prachtig voorbeeld van technisch horlogemaken: het automatische kaliber GP033Q0 bestaat uit niet minder dan 288 losse onderdelen en beschikt over de door Girard-Perregaux ontwikkelde Microvar balans met variabele inertie. Het uurwerk heeft daardoor een constantere gang en een betere weerstand tegen schokken. Het hele uurwerk, inclusief de Microvar balans, is te zien door de transparante kastbodem.


detail van kaliber GP033Q0: de Microvar balans met variabele inertieHet uitzonderlijke kaliber is gehuisvest in een elegante, 40 millimeter brede kast. De licht gewelfde wijzerplaat laat via de ?baton? indexen en bladvormige wijzers, de uren, minuten en de verschillende datumaanduidingen aflezen. De dag, datum, maand, het (schrikkel)jaar en de maanfase worden mechanisch correct weergegeven, of de maand nu 28, 29, 30 of 31 dagen telt.


Met de mooie symmetrie, de perfecte aandacht voor detail en het hoogstaande uurwerk, voldoet de Girard-Perregaux 1966 Perpetual Calendar esthetisch en technisch aan de meest veeleisende verwachtingen op het gebied van het hogere horlogemaken. Het horloge komt in een gelimiteerde oplage van 99 stuks in rosé goud en 99 stuks in wit goud op de markt.


Zie voor informatie over het merk Girard-Perregaux en verkooppunten: www.girard-perregaux.com.